Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ungdomscuper: Finalsöndag 130804

Under finalsöndagen var det tre ÖSK-lag som kämpade om cupsegrar.

P16. Eskilscupen i Helsingborg.
För andra året i rad tog ÖSK segern i klass P16. I många ungdomscuper kan det vara rätt tunnt på deltagarsidan i den äldsta pojkklassen. Detta gäller dock inte för Eskilscupen i vilken 36 lag var anmälda i klassen. I dagens första match som var kvartsfinal besegrades FC Helsingør med 3-0. I semifinalen fick hemmalaget Eskilsminne lag 1 se sig besegrade med 2-0. I finalen mötte laget sedan Djurgården som även de fick stryk med 2-0. ÖSKarna har gjort en urstark turnering, vunnit samtliga sina sju matcher över tre dagar med den sammanlagda målskillnaden 20-3.

Ett stort plus även till ÖSKs andralag som tog sig till en kvartsfinal, där dock Bjärreds IF blev för starka (3-0).

F16. Svennis Cup i Sunne.
ÖSK fick sin revansch mot Gammelgårdens IF från Kalix. I morgonens semifinal besegrades de med 2-1. I finalen fick tjejerna sedan möta Brommapojkarna, som mycket väl skulle kunna vara Sveriges starkaste lag i åldersklassen. Det blev tyvärr förlust i finalen efter det att BP fått en straff som många ansåg var felaktigt dömd. ÖSK gjorde dock inga mål och då är det svårt att vinna cupmatcher. Med lite avstånd verkar man mycket nöjda med resultat hos ÖSKarna.

P14. Sverigecupen i Karlstad.
P14-laget svarade för en utmärkt prestation när de tog sig till A-slutspelet. Där blev det dock förlust redan i den första matchen där slutsegrarna från Solna blev för svåra. AIKs segersiffror var dock knappa 2-1. I placeringsspelet gick det väl sedan inte så bra med ytterligare två uddamålsförluster (mot FC Djursholm och IFK Göteborg). Turneringens sista match för ÖSK spelades sedan mot BK Landora som ÖSK kryssade mot i gruppspelet. Lagen är jämna och även den här matchen slutade oavgjord. I den avgörande straffläggningen lyckades ÖSKarna bättre och tog tack vare segern plats 15 i cupen. Bra resultat var det även från de övriga deltagande distriktslagen. Karlslund blev trea och IK Sturehov tog hand om niondeplatsen.

P13 Forwardcupen i Örebro.
ÖSKarna vann semifinalen mot Nykvarn med 2-1. I finalen var det sedan BK Forward som stod för motståndet. Riktigt vad som hände i den är oklart. När jag kom ner för att se andra halvlek stod det redan 5-0 till Forward. Andra halvleken var rätt jämn spelmässigt även om BK Forward defenitivt var farligare framför mål. Mer än ett ytterligare mål blev det dock inte, så Forward vann finalen med hela 6-0.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.