Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust mot PSC Academy

Ett ÖSK med klar U19-karaktär kunde inte erbjuda något bättre motstånd när de mötte vad som väl bör ha varit amerikanarnas U23-lag. Från början var det meningen att ÖSK skulle komma till spel med ett U21-lag, alltså med bänkspelarna från gårdagsmatchen, spetsgruppsspelarna kompletterade med några spelare från U19. Nu blev det inte så, eftersom man från A-truppens sida inte ville ”släppa till” några A-truppspelare med undantag av Ludwig Bergström. Lite småskador samt det faktum att nästa A-lagsmatch är redan på onsdag gjorde, att man valde att ta det försiktigt med spelarmaterialet. Istället blev det ett lag som bestod av spelare från spetsgrupp och U19-trupp som fick ta sig an amerikanerna.

En uppgift som skulle visade sig övermäktig för ÖSKarna, som aldrig fick till något ordnat spel och inte heller förmådde att skapa några målchanser att tala om. Amerikanerna var helt enkelt lite för bra, fysiskt överlägsna och med mer energi – typiskt amerikanska i sin spelstil, vilket passade ÖSKarna väldigt illa. Efter en mållös första halvlek gjorde PSC helt rättvist två mål i den andra. Vid båda tillfällena var det inspel från kanterna som sedan mer eller mindre kunde forceras in i mål.

Axel Kjäll tyckte efter matchen att det trots allt var en nyttig genomkörare för ÖSKs juniorer. Det fanns inte så många Axel ville plussa för förutom Ludwig Bergström som ställde upp för grabbarna och gjorde en bra match trots ett jäktigt sista dygn. A-truppen kom hem från Värnamo 01:30 på fredagsnatten. Ludwig, som bor i Västerås, pendlade fram och åter för att ställa upp i en match som väl egentligen inte angick honom speciellt mycket. Axel tyckte även att Max Lindborg skall ha cred för sin andra halvlek. Bloggen ger plus även till Oskar Ålgars och Oscar Fardelin samt med en viss tvekan till Filp Albertsson (som också tillhörde de som kom sent hem från Värnamo).

ÖSK ställde upp sitt lag på följande sätt: Ludwig Bergström – Oscar Fardelin, Anton Westerlund, Oskar Ålgars, Sebastian Ring (k), Simon Glännestrand, Max Lindborg, Filip ALbertsson, ”Andersson” (provspelare) – Martin Springfeldt, Lukman Murad.

Rätt tidigt under första halvlek bytte Simon och Lukman plats med varandra. Inför andra halvlek gick Anton Westerlund och Simon Glännestrrand av. Oscar Fardelin spelade mittback och Philip Holmer högerback. Simons ersättare var August Wiklund.

Mellan den 60:e och 65:e minuten (typ) gjordes sedan ytterligare fyra byten. Sebastian Heimeryd ersatte Filip Albertsson, Rickard Hallgren ersatte Martin Springfeldt, Gustav Fardelin bytte av sin storebror Oskar och Andreas Klingström ersatte Lukman Murad. Gustav Fardelin och Andreas Klingström tillhör U17-truppen och det var nog första gången de fick känna på spel tilsammans med U19.

I övrigt fanns det väl inte så mycket att säga om matchen. U19-truppen har nu fått spela tre matcher mot ett delvis seniorbetonat motstånd (2* U21 + PSC), vilket förhoppningsvis ger positiva effekter till DM-semifinalen mot Karlslund på tisdag.

2 kommentarer – kommentera

Adde

Någon spelare i PSC som skulle kunna vara intressant för ÖSK?

Ficedula hypoleuca

Nej, det tyckte jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.