Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bra cuplördag 130803

Flera av de ÖSK-lag som den här helgen spelar cupfotboll har nått bra resultat.

P16 spelar Eskilscupen i Helsingborg.
Precis som Bloggen trodde i förväg har ÖSK P16 lag 1 gått vidare till turneringens A-slutspel. I dagens matcher besegrades först Ale United i gruppspelet med 3-2. I kvalificeringsrundan blev det sedan 4-0 mot Kalmar FF.

För en på sätt och vis starkare prestation sett till förutsättningarna svarade ÖSK P16 lag 2. De har nämligen också tagit sig till A-kvartsfinal. Detta genom att i den sista gruppspelsmatchen besegra Dalstorps IF med 1-0 och därmed ta gruppsegern på bättre målskillnad än tvåan Falkenbergs FF. I kvalificeringsrundan vann laget sedan mot Liga 96 (ett skånskt lag från Österlen) med samma siffror.

I morgondagens kvartsfinaler möter lag 1 FC Helsingør och lag 2 Bjärreds IF.

F16 spelar Svennis Cup i Sunne.
ÖSKs lag med segervana tjejer från åldersklasserna F97 och F98 verkar ha mött oväntat tufft motstånd i Svennis Cup. I gruppspelet kom laget tvåa efter att ha besegrats av Gammelgårdens IF. Andraplatsen räckte dock till spel i A-slutspelet där Bele Barkarby besegrades i kvartsfinalen med 1-0. Segerskytt var Sabine Forsberg, ett nytt namn hos ÖSK. Lite Googlesök visar att det är en 98:a som kommit över från IF Eker. Målgörare och dessutom en duktig friidrottare verkar det vara.

I söndagens semifinal möter ÖSK återigen på Gammelgårdens IF. Chans till revanch med andra ord. Men det lär bli tufft. Kalixtjejerna står för ett fysiskare spel än vad ÖSK är vana vid.

Tillägg: SöderDam twittrade
Sabina Forsberg

P14 spelar Sverigcupen i Karlstad.
Efter en stark slutforcering i gruppspelet hade ÖSKarna ”oturen” att få möta AIK i kvalificeringsrundan. Där räckte ÖSKarna inte riktigt till även om de lär ha gjort en bra match. AIK vann dock med 2-1. Resultatet från den första placeringsmatchen mot FC Djursholm har inte kommit fram än trots att matchen skulle ha börjat kl. 17:30. Antagligen för att det regnar i Karlstad.
Tillägg: Det blev förlust med 1-0 mot FC Djursholm. Nästa placeringsmatch spelas mot IFK Göteborg.

P13 spelar Forwardcupen i Örebro.
ÖSK lag 1 har gått fram som en slåttermaskin i gruppspelet, vilket Bloggen rapporterat om separat. Efter vinsten mot Smedby/Eneby i gruppspelsfinalen med 8-2 gick laget direkt vidare till kvartsfinal i A-slutspelet. Där kommer man att möta Åtvidabergs FF i morgon bitti.

Det har alltså varit en hel del riktigt bra resultat för ungdomarna i sina respektive cuper. Lägger man till detta P15-killarnas tredjeplats i Elite Hotel Cup kan man väl inte säga annat än att fotbollshösten har startat bra för ÖSK Ungdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.