Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust i Sundsvall

ÖSK förlorade U21-matchen mot GIF Sundsvall med 3-0 efter 1-0 i halvtid. Inte så mycket att säga om det. ÖSK kom till spel med ett lag där de äldsta spelarna är 18 år gamla, medan Sundsvall valde att starta med en mer traditionell U21-trupp som bestod av en blandning av A-trupps och yngre spelare. I Giffarnas lag ingick bland annat målvakten Oscar Berglund, den förre ÖSK-spelaren Kevin Walker samt den duktiga anfallaren Robin Sellin.

Det unga ÖSK-laget verkar dock utifrån sina förutsättningar ha klarat sig bra och Giffarna skriver på sin hemsida: I övrigt var det en bra match med högt tempo och tuffa närkamper. Hemmalaget hade dock den starkare laguppställningen och man hade ett övertag matchen igenom.

ÖSK har på sin hemsida nöjt sig med (än så länge) att lägga ut laguppställningen från matchen som såg ut på följande sätt:

Laguppställning: Filip Rinne – Oscar Fardelin (74),  Sebastian Ring, Carl Ekstrand Hamrén, Philip Holmer (56) – Max Lindborg, Lukman Murad, Joel Nilsson, August Wiklund (70) – Martin Springfeldt (74), Filip Albertsson
Ersättare: Rickard Hallgren (56 ), Felix Möller (70), Sebastian Heimeryd (74) och Mikael Loön (74)

Jämfört med den från början aviserade truppen så deltog alltså inte de två mittbackarna Anton Westerlund och Oskar Ålgars. I deras ställe fick de två 16-åringarna Felix Möller och Mikael Loön resa med till Sundsvall och de fick dessutom lite speltid.

Bloggen tycker att det trots förlusten verkar ha varit en bra insats av ÖSKarnas juniorer sett till förutsättningarna.

Nästa match för U21 spelas den 3:e augusti mot ett lag från amerikanska PSC Academy. Matchen spelas antingen på Behrn Arena (om den är klar) eller på Pettersbergs IP.

Nästa match för U19-tuppen blir ett säkert hett junior-DM möte mot Karlslund den 6 augusti.

3 kommentarer – kommentera

Matte

Håller med bloggen, en bra insats.
Alla lag väljer ju såklart hur man matchar sina lag men
man kan ju tycka att man borde ha intresse att passa på
att matcha sins yngre förmågor i Gif när man vet ÖSK
kommer med sitt U19..

Ulf

Spelade Ring som mittback ? Fattas det inte folk framåt ? Backar har man ju flera i laget.Ring kan skapa heta anfall…

Ficedula hypoleuca

Ja, det verkar som om han spelade mittback. Lite märkligt eftersom både Oscar Fardelin och Sebastian Heimeryd fanns tillgängliga.

Mittbackar är något det är gott om i U19-truppen. Jag skulle helst se Sebastian som central mittfältare, men där verkar han nästan aldrig få spela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.