Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Bortamatch mot GIF Sundsvall

I morgon spelar ÖSK sin sista match i U21-grundserien. Det sker på bortaplan mot GIF Sundsvall. Det verkar inte vara någon tvekan om vilka som skall representera ÖSK i den matchen. Det blir på någon position när samma juniorlag som i fredags besegrade ett ungdomligt U21-lag från Degerfors.

P-O Ljung väljer alltså att behålla samtliga A-lagsspelare på hemmaplan för att försöka trimma ihop sin trupp inför bortamatchen mot IFK Värnamo. Att döma av insatsen mot Jönköping Södra så finns det en del att jobba med så det verkar klokt att inte skicka iväg någon på den rätt långa resan till Sundsvall för att spela en match som i princip inte betyder något.

För ÖSKs U19-trupp som alltså för den här matchen uppträder som ett U21-lag så är möjligheten att matcha hela laget utan störande inslag av A-truppsspelare säkert välkommen. Matchen mot Giffarna blir förhoppningsvis ett utmärkt tillfälle att slipa form inför återstarten av U-19 serien. Denna kommer att ske den 11 augusti då ÖSK möter serietrean Eskilstuna City på bortaplan. För ÖSK med ambitionen att ta upplaget i U19:s elitdivision är matchen mot City en match som man helst bör vinna. Välkommet således med ett kvalificerat motstånd för spelarna i U19-truppen.

ÖSK har aviserat att det blir följande spelare som reser till Sundsvall: Filip Albertsson, Oscar Fardelin, Rickard Hallgren, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Heimeryd, Philip Holmer, Max Lindborg, Lukman Murad, Joel Nilsson, Sebastian Ring, Filip Rinne, Martin Springfeldt, Anton Westerlund, August Wiklund och Oskar Ålgars.

Jämfört med de spelare som mötte Degerfors saknas Simon Glännestrand och Mikael Loön i morgondagens trupp. Ny i truppen jämfört med i fredags är Sebastian Heimeryd.

Tillägg.
Sundsvall ställer upp med ett förhållandevis starkt lag: U21: Hemmamatch mot Örebro på Västhagen

U21 mot Sundsvall

Om nu detta verkligen stämmer så innebär det att Sebastian Ring spelar mittback. Det har han väl aldrig gjort förut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.