Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Seger i länsderbyt

Martin Springfeldt och Mikael Loön gjorde ÖSks mål mot Degerfors.

Martin Springfeldt och Mikael Loön gjorde ÖSks mål mot Degerfors.

Med A-lagsmatcher i morgon för både ÖSK och Degerfors var det två ungdomliga lag som möttes i kvällens U21-match. ÖSK kom med ett rent juniorlag, medan Degerfors hade några seniorspelare med från sin A-lagstrupp. Andreas Haglund, anfallaren som tidigare har representerat IFK Norrköping spelade första halvlek och Robert Medvegy med en hel del rutin som mittback i Superettan spelade hela matchen.

En relativt jämn första halvlek präglades av två lag som förgäves försökte få grepp om sin motståndare utan att lyckas. Så det blev mest av allt ett stångande på mittfältet. Halvlekens bästa målchans skapade Martin Springfeldt som vann en löpduell mot Degerfors målvakt. Martins skott gick dock precis utanför bortre. Utöver detta hade Lukman Murad och Degerfors Andreas Haglund hårda skott som de båda lagens målvakter tippade till hörna.

I andra halvlek tar ÖSKarna ett bestämdare grepp om matchen och redan efter tre minuter har Lukman Murad ett direktskott i stolpen. ÖSK fortsätter att trycka på utan att dock komma till några riktigt heta chanser, men det är helt klart att det är ÖSK som dominerar. I den 62:a minuten får Degerfors en spelare utvisad efter två gula kort.

Efter 67 minuter byts Sebastian Ring och Lukman Murad ut eftersom de är med i truppen till Jönköping i morgon. I deras ställe kommer Rickard Hallgren och Mikael Loön på. För Micke Loön (-97) innebär det debut i U21-laget. En minut senare har han givit ÖSK ledningen med sin första bolltouch. Ett inspel lite snett inåt/bakåt från Anton Westerlund når fram till en helt fri Loö, som distinkt sätter bollen i mål med en bredsidesvolley. Två minuter senare är det dags för ÖSKs andra mål. Filip Albertsson frispelar Martin Springfeldt som snyggt lobbar målvakten som kommit ut på halvdistans.

Med en tvåmålsledning och med en spelare mer på planen behöver ÖSK bara spela av resten av matchen. Lite spänning blir det ändå när gästerna med ca. 5 minuter kvar lyckas göra 2-1. Som vanligt blir det därför lite extra nervigt mot slutet av matchen. Degerfors trycker på och får några frisparkar samt hörnor, vilka dock inte resulterar.

Slutomdömet får väl bli att det här blev en arbetsseger för ÖSKarna, en seger som underlättades av att man blev en man mer på planen, men man var så pass överlägsna i andra halvlek att man nog kunnat vinna även med 11 man på plan för vardera laget.

Björn Cervin var nöjd efter matchen. Det här har varit vår första träningsvecka och första gången vi kommit ut på gräs, berättade han. Sett mot den bakgrunden var det bra spel och ett riktigt bra resultat. Av sina spelare ville han i första hand plussa för Max Lindborg som alltid spelar vårdat och klokt (och som hann med att spela på tre olika positioner under matchen). Björn var också nöjd med Joel Nilssons (dagens andra -97:a) som spelade centralt på mittfältet under andra halvlek. Backlinjen skötte sig bra även om den inte sattes på alltför svåra prov.

Matchfakta: U21 Örebro SK – Degerfors IF 2-1 (0-0)
62. utv. Simon Peter (Degerfors)
68. 1-0 Mikael Loön (August Wiklund)
70. 2-0 Martin Springfeldt (Filip Albertsson)
85. 2-1 Oskar Wahl

Laguppställning: Filip Rinne – Oscar Fardelin (46), Anton Westerlund, Oskar Ålgars (46), Sebastian Ring (67) – Simon Glännestrand (ut 46, in 75), Max Lindborg, Filip Albertsson, Lukman Murad (67) – August Wiklund, Martin Springfeldt (75)

Ersättare: Carl Ekstrand-Hamrén (46), Filip Holmer /46), Joel Nilsson (46), Rikard Hallgren (67), Mikael Loön (67)

ÖSK: U21: Björn Cervin efter derbyvinsten mot Degerfors (video)
Degerfors IF: U21: Förlust i derbyt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.