Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: Slutet gott – rätt så gott

ÖSKs P98or jublar efter seger i bronsmatchen mot de numera besegrade motståndarna från Västerås SK.

ÖSKs P98or jublar efter seger i bronsmatchen mot de numera besegrade motståndarna från Västerås SK.


ÖSKs P98:or lyckades krama ut tillräckigt mycket ur sina vid det här laget rätt fotbollströtta kroppar och hjärnor för att det skulle räcka till att besegra Västerås SK i en match som gick hela vägen till en spännande straffsparksläggning. Vid full tid stod det 1-1 och ÖSKarna har ju lyckats bra vid straffsparksläggningar tidigare i år (2 ggr i Örebrocupen). Det gjorde man även den här gången, även om det blev onödigt spännande innan segern bärgats.

De allra flesta spelarna i dagens motståndarlag tillhörde förra året Västerås IK, ett lag som ÖSKarna aldrig lyckades besegra. I år har de bästa västeråsspelarna i åldersklassen inklusive en grundstomme från det gamla VIK-laget dragits ihop i VSKs akademi. Det var alltså klart meriterande att besegra västeråslaget och dessutom ett kvitto på hur positiv utvecklingen för ÖSKs P98-or har varit under det senaste året.

Matchen började dock inte speciellt bra för ÖSKarna. VSK var det klart bättre laget under första halvlek och inte ens en ÖSK-straff (som slogs i stolpen) räckte till för att få in ÖSKarna i målprotokollet. De svartvita såg genomgående rätt håg- och energilösa ut. Efter bud på mål flera gånger om kom VSKs mål kom till slut med två minuter kvar att spela av halvleken.

Nystart i andra.
Inför andra halvlek gjorde ÖSK några plats- och spelarbyten och det var nästan som om det kom ut ett helt nytt lag. ÖSK tog genast över initiativet och plågade VSKs försvarsregioner rätt ordentligt. Efter en kvart fick ÖSK sin andra straff för dagen efter det att Marcus Karlsson fällts i VSKs straffområde. Lagets Benjamin, Almin Masic, tvekade inte om vem som skulle ta den. Ett bra val skulle det visa sig, när Almin otagbart dundrade in straffsparken i det högra krysset.

Efter ÖSKs kvittering böljade spelet fram och tillbaka. Det blev många långbollar från försvar till anfall, när båda lagen försökte få in ett avgörande mål. ÖSKs Burin Jankaew hade några riktigt bra chanser utan att riktigt få till det. VSK hade även de några bra möjligheter efter instick och styrningar framför mål. Men antingen var den utmärkte Adam Nilsson i ÖSK-målet i vägen eller så gick avsluten utanför.

Det blev inga fler mål, så bronsmatchen fick lov att avgöras på straffar. ÖSK tog ledningen efter det att Adam Nilsson räddat den första VSK-straffen. En ledning som ÖSK sedan tappade genom en räddad straff i andra omgången och en som tog i stolpen i den tredje. Adam räddade sedan ytterligare en gång och det stod 3-3 efter det att de första fem straffarna slagits. I den sjätte och sjunde straffomgången gjorde båda lagen mål. Västerås slog sin åttonde straff i stolpen. ÖSKs åttonde staffskytt var lagkaptenen Gabriel Fernsten, som alltså fick möjligheten att avgöra matchen till sitt lags fördel. Det gjorde han också varpå det blev bronsjubel hos segrarna.

Björn Juhlin var efter matchen mycket nöjd med den uppryckning som laget visade i andra halvlek. Han tyckte att Jacob Ludéen som gick ner som ytterback i andra halvlek gjorde en väldigt bra insats både till höger och till vänster. Dessutom dominerade som vanligt Axel Hahne i backlinjen och Viktor Franssila på mittfältet. Till matchens lirare utsågs ÖSKs målvakt Adam Nilsson.

Bloggen tycker att laget överträffade alla förväntningar inför turneringen. De kan se tillbaka på Elite Hotel Cup med både stolthet och tillfredsställelse. Tredjeplatsen i elitcupen är ett kvitto på den positiva utveckling som laget genomgått och genomgår.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Högerklicka på bilderna för en förstoring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.