Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen jakt på Amor

I morse skrev Dalarnas Tidningar (Falu Kuriren) att det fanns flera klubbar som var intresserade av Amor Layoni, som spelar för div 3-klubben Falu FK. En av de intressenter som nämndes i sammanhanget var Örebro SK. NA hängde på och gick ut med att falutalangen ”jagades” av ÖSK. Oklart dock hur pass stort ÖSKs intresse verkligen var. På nutida journalistsvenska används ju ordet jaga i fotbollssammanhang som ett sammanfattande begrepp för alla sorters informationsinsamling avseende andra lags spelare. Jag tror inte att ÖSK var speciellt intresserade. De kan väl möjligen ha haft någon på plats för att kolla upp honom vid något tillfälle. Eller ringt och frågat om han ville komma till Örebro för att träna någon dag med laget.

Nåja, redan några timmar senare blev det ett snabbt slut på alla spekulationer eftersom det blev klart att Layoni skrivit på för Superettans jumbolag IK Brage.

Missade ÖSK en möjlighet att värva en lovande spelare? Nja, jag tror inte det. År 2011 och 2011 skall Layoni ha ”tillhört” Dalkurd, men förmodligen bara på juniornivå. Förra året åkte han ur tvåan med Falun hans 11 mål till trots. I år för Falu FK i div 3 har han varit rätt så produktiv. Nio mål (varav två på straff) på elva matcher är ok, men för en talang som aspirerar på en plats i ett lag i Superettan eller rent av Allsvenskan är det trots allt rätt magert. Johannes Skoglund i Köping för att ta ett närliggande exempel har också gjort sju spelmål den här säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.