Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lägervecka

Seriefotbollen ligger nere, men den här veckan är ändå ett rejält knippe ÖSKare i aktion.

Elitflickläger.
Under ledning av bland annat Niclas Collgård som den här veckan tagit på sig sin DFK-hatt deltar ÖLFF i Elitflicklägret i Halmstad. Lägret började igår och pågår fram till och med fredag. Under lägerdagarna blandas träning med matcher mot andra distriktslag.

Till lägret var Freja Olofsson, Kajsa Armborg, Amanda Håkansson och målvakten Sofia Andersson Gustavsson uttagna från ÖSK. Amanda råkade tyvärr ut för en knäskada i en seriematch för några veckor sedan och har ersatts av Lova Händel, även hon från ÖSKs organisation.

Idag mötte ÖLFFarna Medelpad i den första distriktsmatchen (3-0 till ÖLFF). På onsdag står Dalarna på motståndarsidan medan motståndet i den tredje matchen kommer att avgöras av resultaten från de två första.

Elitflicklägret kommer att ligga till grund för uttagningen till åldersgruppens första Breddelitläger i SvFF:s regi. Bloggen tror att åtminstonde Freja borde ha en bra möjlighet att kvalificera sig till Förbundslägret.

P17/96 Elitpojkläger
Igår började även Svenska Fotbollsförbundet sitt Elitpojkläger för spelare födda 1996. ÖSK är representerade av vad som väl måste vara rekordmånga spelare på 68-mannalägret. De uttagna ÖSKarna är Filip Rinne, Carl Ekstrand Hamrén, Lukman Murad, Amel Rastoder, Martin Springfeldt och Oskar Ålgars.

För de här killarna gäller det väl (förutom träningsinsatsen) att försöka kvalificera sig till den trupp som skall delta i 4-nationsturneringen mot Norge, Island och Slovakien i mitten av september.

Visingsö-läger.
A-truppen återsamlas idag efter sin korta semester och åker redan i morgon till Visingsö tillsammans med sina familjer för ett kortare träningsläger på Visingsö. Det blir väl en del samvaro kombinerat med träning. Dessutom finns det en träningsmatch inlagd på onsdag kväll mot Husqvarna FF som leder div 1 Södra. Bloggen hade ursprungligen planerat att åka ner och tittat på den matchen, men nu verkar det att blir regn och då ter sig en sådan resa inte riktigt lika attraktiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.