Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 130629 aka. Dag 3

En hyfsad lördag gör att flera ÖSK-lag kan se fram emot söndagen med stort intresse.


P15 – Det äldsta pojklaget har haft en minst sagt intressant lördag. Klockan 10:00 mötte man Sturehov i en direkt avgörande match om vilket av lagen som skulle gå till A-slutspel. ÖSKarna vann den matchen klart med 5-0 och var genomgående klassen bättre än sina motståndare.

I kvartsfinalen ställdes de mot BK Forward. ÖSKarna vann den matchen med 2-0. Några detaljer kring hur det gick till har Bloggen tyvärr inte. Men att slå Forward värmer ju alltid.

Semifinalen spelades mot Karlslund på deras konstgräsplan. Efter en jämn och chansfattig första halvlek där lagen i princip tog ut varandra var det omöjligt att förutse hur det hela skulle sluta. Första halvan av andra halvlek såg likadan ut men sedan tog KIF över mer och mer av initiativet. Mot slutet var det nästan spel mot ett mål. Kanske inte så underligt eftersom detta var Karlslunds första match för dagen medan ÖSK som sagt spelade sin tredje. Några riktigt farliga målchanser skapdes dock inte utan platsen i finalen fick lov att avgöras via straffar. I den diciplinen var lagen också jämnstarka och inte förrän i den åttonde straffomgången fälldes avgörandet när ÖSKs målvakt stoppade en lite för löst slagen straffspark nere vid ena stolproten.

ÖSK lag 1 är alltså i final och i den kommer man att få möta IFK Aspudden-Tellus. Alltså samma lag som man inledde gruppspelet mot. Den gången förlorade ÖSKarna med 3-0 efter rätt uselt spel. Sedan dess har laget spelat upp sig betydligt och allt tyder på att det kommer att kunna bli en spännande och oviss final.

ÖSK lag 2 med spelare från breddtruppen har öven de gjort en riktigt bra turnering. De tog sig överraskande till A-slutspelet och i sin första match slog de KB Karlskoga med 2-0 i kvartsfinalen. I semin fick de sedan stryk av IFK Aspudden-Tellus. Även den matchen slutade 3-0.


Flicklaget i klass F15/16 hade redan igår ordnat en finalplats så dagens match mot Arboga Södra betydde egentligen ingenting. ÖSKs tjejer körde dock på i sedvanlig stil och vann matchen med 6-0. Mest notabelt från den matchen var nog att lagets skyttedrottning Anna Meier inte gjorde något mål. I de fyra tidigare matcherna har det blivit 10 stycken för hennes del. Men det finns andra spelare i laget som vet hur man avgör. Flicklaget har vunnit alla sina matcher och har målskillnaden 25-0.

Tack vare lite tur i lottningen behövde de inte spela någon kvartsfinal utan gick direkt till semifinal. Där kommer de att möta Hoogee T 97. Jag såg andra halvleken av de blivande motståndarna eftersom de spelade matchen före P15. Av vad finnarna då visade upp kan jag inte tänka mig att de skall kunna hota ett ÖSK-avancemang till finalen. Väl där kommer ÖSK i så fall att få möta segraren mellan IF Eker och IK Sturehov.


Övriga lag som finns kvar i turneringen är P13, P12 och P11 som alla spelar kvartsfinaler i sina resp. A-slutspel. Flickorna i F10 har gått direkt till semifinal.

I klass P14 tog sig ÖSK inte till A-slutspelet men är fortfarande kvar i B-slutspelet där de nått semifnalen. På vägen dit slog de bland annat BK Forward med 4-0, vilket som sagt alltid värmer ett ÖSK-hjärta lite extra.


Forward för övrigt brukar dominera den hör turneringen på pojksidan, men i år har de bara ett lag som spelar match på söndagen. Det är deras P12or som tagit sig till kvartsfinal. Alla övriga lag är ustslagna från både A- och B-slutspelen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.