Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 130628

Örebrocupens andra dag är till ända. Bloggen besökte Pettersberg på förmiddagen och Trängen på eftermiddagen.

Löpstarka Freja Olofsson har dominerat på mittfältet i ÖSKs matcher i klass F15/16.

Löpstarka Freja Olofsson har dominerat på mittfältet i ÖSKs matcher i klass F15/16.


På Pettersberg var det stadsderby i äldsta flickklassen. ÖSK mötter KIF Örebro i en match som väl egentligen aldrig riktigt blev någon match eftersom Anna Meier gjorde mål efter hörna redan efter några minuter. ÖSKorna dominerade sedan spelmässigt under första halvlek utan att riktigt få till det. Med någon minut kvar av halvleken gjorde dock Freja Olfosson 2-0 efter att ha avlossat stora kanonen. Kulan hamnade uppe i ena krysset – långt utom KIF-målvaktens räckvidd.

I andra halvlek verkade det som om KIF väldigt gärna ville få med sig i alla fall ett mål. De gick högt med sin backlinje, vilket är en självmordstaktik mot Anna Meier i den form hon är för närvarande. Två gånger sprang hon ifrån KIFs försvarare och ökade på ÖSKs målskörd till 4-0. Framspelningarna (nog så viktiga i det här sammanhanget) stod Klara Thorsén och Freja Olofsson för.

På eftermiddagen besegrades sedan Dalhem IF med 7-0. Resultatet innebar att gruppsegern redan är klar med en match kvar att spela. Efter fyra matcher har laget full poäng och målskillnaden 18-0. Förstaplatsen ger en lite behagligare resa mot finalen eftersom laget slipper spela kvartsfinal på lördag eftermiddag utan redan har kvalificerat sig för en av semifinalerna på söndag.


William Melberg och Marcus Karlsson var två av målgörarna mot Rynninge IK.

William Melberg och Marcus Karlsson var två av målgörarna mot Rynninge IK.


På Trängen möttes i klass P15 ÖSKs lag 1 och Rynninge IK. ÖSK tog en siffermässigt stabil seger med 5-0, ett resultat som kanske inte helt speglade matchbilden – så stor var nämligen inte skillnaden mellan lagen. Målen i första halvlek gjordes av nerlånade 97-orna Liridon Jashari och William Melberg (man får låna två överåriga spelare). Efter pausen blev det sedan ”hemmagjorda mål” genom Marcus Karlsson, Björn Lemte och Kevin Suarez.

Lagets spel känns väl lite väl mycket upp och ner. Ibland ser det riktigt bra ut och ibland svajar det betänkligt. I morgon väntar en helt avgörande match mot Sturehov om en plats i A-finalen. För ÖSK med något bättre målskillnad räcker ett oavgjort resultat. Sett till hittilsvarande resultat i serien så är de två lagen ungefär lika bra så det kan bli en riktigt spännande match. (Trängen kl. 10:00).

ÖSKs andralag vann två matcher igår, men förlorade med 3-0 mot Karlslund idag. Övriga resultat har dock gått lagets väg och i morgon räcker det med oavgjort mot gruppens nollpoängare för att laget skall ta sig till A-slutspelet. En riktigt bra prestation av breddlaget.


I de övriga äldre klasserna ser vi att inget av lagen i P14 kommer att spela A-slutspel. I klass P13 spelar ÖSK en helt avgörande match mot Adolfsberg om A-slutspelsplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.