Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 130627

Anna Meier knäckte FC Honka med sina fyra mål.

Anna Meier knäckte FC Honka med sina fyra mål.


Örebrocupen började idag och det var de äldre klasserna som kom igång först. Bloggen kunde med glädje konstatera att två P15-matcher skulle avgöras på Lundby IP ett stenkast från GZ. I den första var det ÖSK P15 lag 1 som ställdes mot IFK Aspudden-Tellus. Tyvärr hade ÖSKarna inte riktigt gnuggat sömnen ur ögonen verkade det som. Redan efter 10 minuter stod det 0-2 sett med örebroögon. Sedan vaknade hemmalaget succesivt till och spelade jämnt resten av matchen. Visserligen gjorde stockholmarna ytterligare ett mål mot slutet av matchen. Men det är sådant som händer och mest av allt ett slumpmål efter ett hopslag. Kanske var den svaga starten bara ett tillfälligt dopp i formkurvan. På eftermiddagen besegrades nämligen estniska Viljandi SK med 8-0.


I match nummer två möttes en timme senare ÖSK P15 lag 2 och Vasalund lag 2. Till skillnad mot förstalaget överraskade andralaget riktigt positivt. Killarna hittade varandra på ett bra sätt även i trängda situationer på den allt annat än jämna planen. Matchen slutade med hemmavinst 6-1 – en övertygande seger även om ÖSK fick en del hjälp av en inte alltför säker målvakt hos gästerna. På eftermiddagen besegrade laget sedan Palokan Riento med 3-0 och har nu skaffat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen. De här spelarna har jag aldrig sett tidigare och kunde inte identifiera dem, men det var flera som var riktigt duktiga.


På eftermiddagen blev det ett besök på Trängen för att se ÖSKs äldsta flicklag. Före match ojade sig lagets tränare och coach Niclas Collberg över hur många spelare han av olika anledningar inte hade med i truppen. Av detta märktes dock ingenting när matchen mot FC Honka drog igång. ÖSKarna vann komfortabelt. Noterbart är att Anna Meier blev fyramålsskytt och att det femte målet (inte helt överraskande) gjordes av Freja Olofsson. Bra insatser av många spelare men Bloggen vill ändå plussa lite extra för innermittfältarna Klara Thorsén och Lova Händel för deras speluppfattning och konstruktiva passningsspel. I dagens andra match besegrades sedan Boo IF med 2-0 och tjejerna har skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen. Vinst i morgon mot KIF Örebro (Pettersberg 09:00) och laget är klart för A-slutspelet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.