Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2013

Idag börjar årets upplaga av Örebrocupen. Fram till och med söndag kommer de 376 deltagande lagen att prägla verksamheten i Örebro i allmänhet och kring de olika spelplanerna i synnerhet. Årets Örebrocup har som vanligt sin verksamhet koncentrerar kring Rosta Gärde där de flesta spelplanerna finns. Dessutom kommer en hel del matcher att spelas på Sörbyvallen, Pettersberg, Trängen, Ekäng och Lundby. Borta från spellistan jämfört med hur det sett ut under tidigare år är bland annat Navet, Heden, Mellringe och Lillån.

Bloggens utsände, som tycker att det här är en jättetrevlig ungdomscup att titta på, kommer i första hand att försöka se hur det går för ÖSK-lagen i de två äldsta ungdomsklasserna P15 resp. F15/16. Speciellt flicklaget bör ha en bra möjlighet att gå riktigt långt i turneringen. För pojkarna, som får klara sig utan de fyra spelare som tagits ut till Elitpojklägret, gäller det i första hand att försöka slipa formen inför Elite Hotel Cup senare i sommar. I de yngre klasserna lär det också finnas en del lag som resultatmässigt bör kunna lyckas bra i cupen.

Ett orosmoln inför årets upplaga har varit vädret. Lyckligtvis regnade det inte riktigt lika mycket under det senaste dygnet som väderleksprognoserna hade indikerat. Det innebär att planerna bör hålla för den kommande anstormningen även om man tvingats till en del omdisponeringar. Eftersom väderleksutsikterna för slutet av veckan ser rätt hyfsade ut så bör cupen kunna genomföras utan några större problem när det gäller tillgången på spelbara planer.

Länk till Örebrocupens resultatservice.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.