Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom: Förlust i DM-kvarten

Ante Jälevik: Säkert mittbackslås hos ÖSK Ungdom.

Ante Jälevik: Säkert mittbackslås hos ÖSK Ungdom.

I en eftermiddagsmatch på Karlsunds Arena mötte ÖSK Ungdoms U19-lag Karlslunds IF i en av kvartsfinalerna i junior-DM. För första gången på flera år ställde ÖSK-familjen upp med 2 lag i junior-DM. Häromdagen besegrade ÖSKs U19-lag Adolfsberg med 7-2. I dag spelade Karlslund och ÖSK Ungdom om att få möta dem i en av semifinalerna. ÖSKs lag bestod huvudsakligen av spelare från div 5-laget. Dessutom deltog några som normalt spelar i div 7 och div 4.

Karlslund fick en riktig kanonstart och ledde redan efter 8 minuter med 2-0 mot ett svartvitt lag som såg lite väl yrvakna ut när Karlslund anföll. Efter det andra baklängesmålet fick ÖSKarna så småningom bättre grepp om sin organisation, så några fler mål blev det inte i första halvlek.

I andra halvlek fick ÖSK betydligt bättre grepp om spelet på mittfältet och var tidvis faktiskt det spelförande laget medan Karlslund inte fick så värst mycket att stämma. Helt följdriktigt kunde ÖSK utjämna efter drygt en timme. Målskytt var Benjamin Noorzay som höll sig framme på en hörna slagen av Sebastian Zettergren. Efter ÖSKs reducering böljade spelet friskt fram till den 75:e minuten då KIF tilldömdes en straff efter det att Christer Lipovac gått omkull i straffområdet. Svårt att säga om det var korrekt dömt eller ej, men den såg onekligen rätt billig ut sedd med svartvita ögon från läktarplats. Christer tog själv straffen, Martin Ingvarsson i ÖSK-målet gick åt rätt håll men hann inte riktigt ner på den hårda men inte speciellt välplacerade straffen. (När målvakten går åt rätt håll är få straffar välplacerade).

Efter 3-1 målet var det väl inte så mycket att spela om mer. Även om ÖSKarna fortsatte att anfalla var väl känslan att det var klart vilket lag som skulle gå till semin.

I ÖSKs lag fäste sig bloggen för ett utmärkt mittbacksspel av Ante Jälevik som hade bra hjälp från främst Lucas Karlén. På mittfältet dominerade Marcus Moore och målskytten Benjamin Noorzay hade bra fart under fötterna även om han inte alltid var vän med bollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.