Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: En kväll på jobbet

En trevlig kväll för Filip Albertsson som hann med att göra tre mål under den tid han var på plan.

En trevlig kväll för Filip Albertsson som hann med att göra tre mål under den tid han var på plan.

Med starkast möjliga lag på plan hade ÖSKs juniortrupp inga problem att besegra Adolfsberg i torsdagskvällens DM-match. Utöver ”de vanliga” U19-spelarna deltog även kvintetten från spetsgruppen, vilket i Filip Albertssons fall fick direkt betydelse för målfabrikationen. Filip blev nämligen ÖSKs bäste målskytt med sina tre mål medan två gjordes av Martin Springfeldt samt ett av August Wiklund. Det sjunde ÖSK-målet rubriceras som självmål, men David Johansson var i så fall i högsta grad medskyldig.

ÖSK fick alltså sju mål noterade på sig, medan Adolfsberg bokfördes för två. Baklängesmålen kom dock först i ett läge då ÖSK ledde med 6-0, så spännande blev det aldrig. Det var aldrig någon fråga om vilket lag som skulle få fortsätta i DM-turneringen. I princip tog spänningen i matchen slut redan i den 3:e minuten efter det att Martin Springfeldt sprungit sig fri på en nickpassning från August Wiklund och placerat bollen hårt vid bortre ur en halvsnäv vinkel.

Innan Filip Albertsson forcerade in 2-0 i den 22:a minuten fanns ju i och för sig risken att Adolfsberg skulle kunna få ett slumpmål och därigenom en massa energi. Men gästerna var aldrig i närheten av att ens hota ÖSKs mål under den första halvleken. Istället kunde ÖSK öka på till 3-0 genom ytterligare ett mål av Filip Albertsson efter ett snyggt väggspel med August Wiklund. Den senare gjorde sedan själv ett efterlängtat mål till 4-0.

Martin Springfeldt var tack vare sin snabbhet som vanligt svårkontrollerad för motståndarförsvaret.

Martin Springfeldt var tack vare sin snabbhet som vanligt svårkontrollerad för motståndarförsvaret.

Tio minuter in i andra halvlek blev det hat trick för Filip då han höll sig framme och nickade in en boll som efter ett hopslag lite slumpmässigt hamnade framför en tillspillogiven mållinje. Martin Springfeldt visade sedan ytterligare ett prov på sin snabbhet när han gjorde sig fri och rullade in ÖSKs sjätte mål i den 67:e minuten. Kul att se att Martin numera skapar och tar vara på målchanser på ett effektivt sätt. Förra året handlade hans spel oftast om raketfart längsmed kanten och sedan ett inspel mot mitten. I år kommer han oftare själv in mot mål och tar fler avslut själv.

I det här skedet av matchen hade ÖSKarna släppt en del på koncentrationen och Adolfsberg kunde då passa på att reducera två gånger om. Slutresultatet tvingade sedan David Johansson fram, när han bröt igenom centralt.

ÖSKs bakre regioner hade en mycket lugn dag, de två Adolfsbergsmålen till trots. Arbetsuppgifterna inskränktes mestadels till att ta hand om förlupna bollar och/eller anfallare. Adolfsbergarna kom sällan fram med mer än en eller två spelare och de kunde skiljas från bollen på ett relativt smärtfritt sätt av de två mittbackarna.

Offensivt handlade givetvis mycket om Filip Albertsson och Martin Springfeldt. Även Lukman Murad, som den här gången inte kom med i målprotokollet, utmärkte sig positivt genom ett förtjänstfull samarbete med sina lagkamrater. På mittfältet gjorde Max Lindborg mycket nytta i det tysta i gränslandet mellan de defensiva och de offensiva uppgifterna.

Adolfsberg skall ha pluspoäng med sig hem till Lugnet för sitt sätt att genomföra matchen. Inget gnäll eller tjafs trots underläget och de jobbade hela tiden hårt för att försvara sig mot sina överlägsna motståndare. Dessutom gjorde de två mål när ÖSK sänkte garden i andra halvlek.

Matchens domare Samir Bahtijaragic skötte sig utmärkt i en lättdömd match som inte präglades av några egentliga ”våldsamheter”.

Matchfakta: Örebro SK – Adolfsbergs IK 7-2 (4-0)
03. 1-0 Martin Springfeldt (August Wiklund)
22. 2-0 Filip Albertsson (Lukman Murad)
31. 3-0 Filip Albertsson (August Wiklund)
42. 4-0 August Wiklund (Filip Albertsson)
55. 5-0 Filip Albertsson (Max Lindborg)
67. 6-0 Martin Springfeldt
72. 6-1 Edvin Östlund
81. 6-2 Filip Palm
84. 7-2 Självmål (David Johansson)

Laguppställning: Jonathan Thuresson – Oskar Ålgars, Carl Ekstrand-Hamrén, Anton Westerlund, Sebastian Ring (k, 71) – Max Lindborg, Stefan Hannason (46), Filip Albertsson (68), Lukman Murad (68) – Martin Springfeldt, August Wiklund
Ersättare: Filip Rinne (mv och bollhämtare), David Johansson (46), Philip Holmer (68), Rikard Hallgren (68), Edwin Ahlnäs (71)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.