Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Serieledning till vidare

ÖSKs U19-lag var idag i Stockholms södra förorter för en match mot IFK Tumba. Från diverse olika källor på internet tror sig Bloggen kunna säga följande:

Det var en till synes lätt uppgift för de potentiella serieledarna när de ställdes mot IFK Tumba – sist i serien. En känsla som säkert förstärktes efter det att Sportklubben i den femte minuten tagit ledningen med 2-0. Max Lindborg gjorde det första i den 4:e minuten och Martin Springfeldt spädde på en minut senare. Tumbingarna vill dock inte släppa greppet direkt utan reducerade ytterligare en minut senare. Tre mål på sex minuter med andra ord. Efter reduceringsmålet verkar ÖSKarna har skärpt till sig och Lukman Murad gjorde 3-1 i den 18:e minuten varpå Martin Springfeldt spädde på ytterligare en gång i den 20:e.

En 4-1 ledning efter 20 minuter mot jumbolaget borde väl innebära att segern var säkrad? Möjligen trodde man det hos ÖSK, men inte hos hemmalaget. Efter första halvlek hade de nämligen utjämnat till 4-4 efter ett straffmål och två spelmål.

Inte heller andra halvlek verkar ha gått helt enligt plan även om ÖSKarna till slut kunde avsluta matchen med en tvåmålsleding. Lukman Murad gjorde det viktiga 5-4 målet i den 66:e minuten och Philip Holmer fastställde slutresultatet i den 73:e. Sedan var det slut på målfesten för den här gången.

En inte helt lyckad insats från ÖSKs sida av siffrorna att döma. Innan den här matchen hade man bara släppt in fem mål på sju matcher. Nu läppte man in fyra mål i en match och det mot det lag som gjort minst mål i serien. Koncentrationen i försvarsspelet verkar inte ha varit på topp.

Men vad gör det när man vinner? Kanske inte så mycket trots allt. Alla vet ju att laget kan så mycket bättre när det verkligen gäller. Det här var den tredje matchen laget hade sedan U21-matchen mot Hammarby i tisdags, vilket nog gjorde att en del av spelarna kan ha känt sig slitna både fysiskt och psykist. Osv.

ÖSK ställde upp sitt lag på följande sätt: Filip Rinne – Philip Holmer, Sebastian Heimeryd, Oskar Ålgars, Sebastian Ring (k, v) – Max Lindborg, Joel Nilsson, Stefan Hannason, Lukman Murad – August Wiklund (v) och Martin Springfeldt.
Ersättare var Carl Ekstrand Hamrén, Rikard Hallgren, Felix Möller och David Holm
Fyra mer eller mindre ordinarie startspelare saknades: Filip Albertsson (avstängd), David Johansson (sjuk) samt de två skadade ytterbackarna Edwin Ahlnäs och Oscar Fardelin.

Dagens seger förde upp ÖSK till en förstaplats i tabellen en poäng före Assyriska. Dessa två lag skulle ha mötts i den 3:e omgången, men matchen blev då uppskjuten. Förhoppningen lär vara att spela matchen före sommaruppehållet, men matchdatum är ännu inte spikat. Matchen, där ÖSK är hemmalag, kommer att ha stor betydelse för tabelläget. Vinst för ÖSK och man kan rycka lite i en serie där det är jämt i toppen. Förlust och man har tappat serieledningen igen.

ÖSK: U19: Serieledning
IFK Tumba: 130616 JA div.1 Tumba – Örebro SK 4-6 (4-4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.