Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 130615-130616

Det går mot midsommar och i fotbollens olika spelprogram börjar det redan att tunnas ut. ÖSKs U17-lag har till exempel redan gjort klart för vårsäsongen. Den här helgen spelar nästan samtliga ÖSKs representationslag på bortaplan. Kvar här i Örebro får man väl i första hand inrikta sig på att se ÖSK Söders damlag ta sig an Enskede IK.

Söderdam - Enskede

ÖSK Söder Dam – Enskede IK 3-3
Ytterligare en viktig match för Söders damlag som så gärna, så gärna skulle vilja avlägsna sig från det farliga grannskap som nedflyttningsstrecket tre poäng ner innebär. Lördagsmotståndarna från Enskede återfinns tre poäng ovanför Söderdamerna i tabellen. Det rör sig alltså om ett mittenlag som Söder om de har en bra dag skall kunna besegra.

Söder Dam - Enskede2


IFK Kumla – ÖSK P15 Elit 0-3
ÖSKs yngsta elittrupp har lördags- och bortamatch mot IFK Kumla i den regionala 15-årsserien. Laget har blandat och gett en hel del under säsongen, men av tabellplaceringarna att döma bör hemmlaget kunna besegras.
Matchen spelas på Kumlas konstgräs där Sebastian Augustsson blåser igång matchen kl. 12:00.
Målgörare: Almin Masic (-99) 2, Björn Lemte 1


Södertälje FK – ÖSK P16 Elit. 0-4
Det regionala 16-årslaget är inne i någon slags odefinierad mellanserie där man möter lag från den östra regionserien. På lördagen reser man till Södertälje för att möta Södertälje FK. Ett lag som bevisar att fotboll i Södertälje inte bara handlar om Syrianska och Assyriska. Södertälje ligger sist i den östra serien och bör inte kunna ställa upp några oöverstigliga hinder för det välspelande ÖSK-laget. Det här blir lagets sista match före sommaruppehållet.
Matchen spelas på Brunnsängs IP med avspark kl. 14.
Målgörare: Mikael Loön 2, Hampus Lind, Ridwan Ikar Amin


IFK Tumba – ÖSK U19 4-6
ÖSKs U19-lag har haft en minst sagt matchfylld vecka. U21-matchen mot Hammarby i tisdags avverkades huvudsakligen av spelare från U19-truppen, i torsdags var det länsderby mot Degerfors och på söndag bortamatch mot IFK Tumba. Efter två välspelade matcher gäller det nu för truppen att inte tappa fokus utan att utnyttja Tumba-matchen till att muta in en plats i serietoppen.
Matchen spelas på Storvretens BP (Bollplan?) med avspark kl. 13:00


ÖSK Söder F17 gjorde 20-1 på Hällbybrunn över två matcher.

ÖSK Söder F17 gjorde 20-1 på Hällbybrunn över två matcher.

Hällbybrunns IF – ÖSK F17 Elit 1-8
ÖSKs duktiga gäng i flickornas regionala serie reser till Eskilstuna på söndag för en returmatch mot Hällbybrunns IF. Hemmamatchen förra veckan slutade med ÖSK-seger 12-0, så det obesegrade svartvita laget får nog gälla som starka favoriter till seger den här gången med.
Målgörare: Anna Meijer 2, Freja Olofsson 2, Isa Olofsson-Lindberg 2, Kajsa Armborg 1, Joline Jakobsson 1
Söder Dam: Vad gör man en söndag i Hällbybrunn?Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.