Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

GAIS-matchen flyttad

ÖSKs bortamatch mot GAIS sammanfaller nästan tidsmässigt med Dam-EM i fotboll. Detta innebär bland annat att GAIS inte får tillträde till sin normala hemmaarena utan flyttats till Nya Ullevi. Gräset på EM-arenan måste få en möjlighet att återhämta sig så GAIS och Örgryte har förvisats. Det är här som det för en utombysboende gäller att hålla tungan rätt i mun och GPSen i beredskap.

De för sin skämtsamhet välkända göeborgarna valde nämligen att döpa sin nya fotbollsarena som låg på den plats där tidigare Gamla Ullevi låg till just Gamla Ullevi. De hade visst tillsatt en namnkommitté, som förmodligen bestod av några kompisar till något av kommunalråden, för att värka fram ett nytt namn till den nya fotbollsarenan. Någonting kommittén misslyckades kapitalt med så de föreslog helt enkelt att man skulle döpa om Gamla Ullevi till just Gamla Ullevi.

Klart som korvspad även om det i förlängningen innebar ett namngivningsproblem även för Nya Ullevi. Denna arena som byggdes för fotbolls-VM år 1958 är inte så ny längre och borde rent tidsmässigt egentligen kallas Gamla Ullevi, men det namnet var ju redan upptaget. Lösningen blev lika enkel och genialisk som i fallet med Gamla Ullevi. Gamla Nya Ullevi kommer även i fortsättningen att kalls Nya Ullevi. Vilket alltså är den plats där GAIS och ÖSK kommer att mötas.

Nya Ullevi har dock ett problem som blir särskilt påtagligt när GAIS eller Örgryte och inte Bruce Springstten spelar där. Arenan är alldeles för stor med en publikkapacitet på väldigt många fler åskådare än de som kommer för att se GAIS (eller Örgryte) spela fotboll. Så egentligen borde arenan kallas för Alldeles För Stora Ullevi och på det sättet kunna undvika oundvikliga sammanblandningar med Något mindre men nybyggda Gamla fast nyare Ullevi. Men det gör den inte utan det är på gamla Nya Ullevi (obeserverar placeringen av versaler och gemener) som GAIS-matchen kommer att spelas.

GAIS skriver om detta på sin hemsida och får det nästan att låta som om de tycker att det är bra. Men det kan de väl rimligen inte tycka.

Det här är gamla Nya Ullevi.

Det här är gamla Nya Ullevi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.