Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Länsderby mot Degerfors

ÖSKs satsning mot serieseger (och därmed uppflyttning nästa år till elitnivån) har hackat en del efter ”onödiga” poängförluster mot Yxhult och IFK Eskilstuna.

Lyckligtvis har det hackat en del även för de andra lagen i serietoppen så ÖSKarna har nu fått en möjlighet att avancera mot täten igen.

Vid vinst i kväll mot Degerfors samt även i nästa match som spelas borta mot jumbolaget IFK Tumba så kommer ÖSKarna att ha en serieledning med minst en poäng. Det finns alltså en hel del att spela om då Degerfors kommer på besök. Samma sak gäller för övrigt även för Degerfors – vinner de i kväll tar de serieledningen.

ÖSK har väl inte haft de allra bästa förutsättningarna att förbereda sig för matchen. Många i laget deltog framgångsrikt i U21-matchen mot Hammarby. Resultatmässigt var denna helt ok, men frågan är om de hunnit återhämta sig helt. Dessutom saknas Stefan Hannason och August Wiklund på grund av avstängningar, David Johansson är sjuk och Simon Glännestrand finns av okänd anledning inte heller med i dagens trupp. Där finns i stället U17-truppen speluppläggare Felix Möller, som för första gången tar steget upp till U19 (trots att han bara är 16 i år).

Eftersom varken Stefan Hannason eller David Johansson deltar finns det ingen i truppen som är äldre än 18 och en hel del av spelarna från U19-truppen är faktiskt bara 17 år gamla. Följande spelartrupp har tagits ut för matchen:

Från spetsgruppen (tränar med A-truppen)
Filip Albertsson
Sebastian Ring
Lukman Murad (-96)

Från U19-truppen
Max Lindborg
Oskar Fardelin
Sebastian Heimeryd
Philip Holmer
Oskar Ålgars (-96)
Richard Hallgren (-96)
Filip Rinne (-96)
Carl Ekstrand Hamrén (-96)
Edwin Ahlnäs (-96)
Martin Springfeldt (-96)
Joel Nilsson (-97)

Från U17-truppen
Felix Möller (-97)

Degerfors IF: Inför länsderbyt: ÖSK U19 – DIF U19

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 20:00

Tillägg: ÖSKs 97-or skulle ha spelat en DM-match mot Hällefors idag. Den matchen har dock blivit inställd på grund av för mycket regn. Detta öppnar väl på sätt och vis för David Holm, eftersom det egentligen inte finns någon renodlad anfallare/avslutare i kvällens trupp. Det skulle onekligen vara intressant att se radarparet Holm/Möller på plan i den här matchen.

Startelva: Filip Rinne – Oscar Fardelin, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Heimeryd, Edwin Ahlnäs – Max Lindborg, Sebastian Ring, Joel Nilsson, Lukman Murad – Filip Albertsson – Martin Springfeldt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.