Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: Haris tog Rynninge vidare

Haris Karameht i ÖSK Söders matchkläder-

Haris Karahmet i ÖSK Söders matchkläder-

Rynninge IK med ÖSKs tidigare PAL-tränare Peder Hessel vid rodret svarade för en mindre sensation idag, då de i den Svenska Cupens första omgång besegrade Karlstad BK. Rynninge spelar som bekant i tvåan medan KBK återfinns i söderettan en division högre upp. Matchen slutade med hemmaseger 3-1 och målskytt tre gånger om var den tidigare talangtruppsspelaren Haris Karahmet. Kul (men lite oväntat)! I Rynninges startelva fanns även Simon Leonidsson med. Hos KBK spelade Miralem Malic från start och Anel Coralic fanns med på avbytarbänken. Även de två har en fotbollsbakgrund i Håkan Juhlins talangtrupp.

Hos Rynninge kan man nu ställa in sig på att i nästa omgång få möta ett lag från Allsvenskan eller Superettan. Omgång 2 av Cupen skall spelas den 21 eller 22 augusti. Segrarna i omgång 2 har sedan kvalificerat sig för gruppspelet under nästa försäsong.

Vill det sig väl eller illa – beroende på hur man ser det – kan Rynninge alltså få möta ÖSK i nästa cupmatch. Fast sannolikheten att det skall inträffa är bara 1 på 32.

Örebrodistriktets andra kvallag är IFK Kumla och de spelar sin match mot Carlstad United den 22 juli.

NA: Haris hattrick tog Rynninge vidare
Rynninge IK: Rynninge vidare i Svenska Cupen
Rynninge IK: Intervju med tremålsskytten (video)
Värmlands Folkblad: KBK utslaget ur cupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.