Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tisdagsfotboll

Det spelades en del fotboll i kväll. Ett antal matcher jag gärna hade sett om det inte vore för omständigheterna. Följande har dock inhämtats via nätet.


Stark insats av ungt U21-lag.
ÖSKs U21-or, den här kvällen med tonvikten på spelare från U19-truppen mötte ett starkt Hammarby med ett knippe spelare från deras A-trupp. De unga ÖSKarna stod upp bra, höll 0-0 i halvtid men fick till slut ge sig efter två mål av Sebastian Castro-Tello. ÖSK tröstmålade sedan genom Filip Albertsson.

ÖSK ställde upp sitt lag på följande vis:
Filip Rinne – Hugo Eriksson (Yxhults IK), Oskar Ålgars, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Ring – David Johansson, Boris Lumbana (k), Stefan Hannason, Lukman Murad – Filip Albertsson och August Wiklund.
Ersättare: Edwin Ahlnäs, Oscar Fardelin, Sebastian Heimeryd, David Holm, Max Lindborg och Martin Springfeldt

Hammarbys startelva innehöll en hel del rätt kända namn:
Tim Markström – Jesper Bolander (U19), Sebastian Ludzik (U19), Peter Border (U19), Jonathan Tamimi Syberg (U19) – Sebastian Castro-Tello, Robin Tranberg, Viktor Nordin, Nicklas Lindqvist –
Mattias Adelstam, Sinan Ayranci
Ersättare: Oskar Williams (U19), Alex Simovski (U19), Victor Garcia (U19), Andreas Holmberg (U19), Marcus Kettler (U19)

En klar ålders- och erfarehetsmässig fördel för Hammarby och ÖSKarna skall vara mycket nöjda med att ha kunnat hålla dem stången så pass bra.

ÖSK: Axel Kjäll efter U21 matchen mot Hammarby IF (video)


Stor vinst i regionala F16-17.
ÖSK Söders duktiga lag i den regionala serien för flickor upp till 17 år mötte i kväll Hällbybrunns IF från Eskilstuna i en uppskjuten match. Lagets tränare Niclas Collgård hade på förhand utfärdat en målgaranti och hans tjejer gjorde honom givetvis inte besviken. Söder vann med hela 12-0 (mot seriens jumbolag) efter en halvtidsledning med 7-0. Målgörare för ÖSK Söder var Freja Olofsson (4), Sara Sandberg (3) smat Vendela Ekstrand-Hamrén, Anna Meijer, Joline Jakobsson, Wilma Bogren och Klara Thorsén med ett vardera.

Niclas Collgård gav efter matchen motståndarlaget en eloge för gott humör trots allt, men ifrågasatte samtidigt om den här typen av matcher är så värst utvecklande för något av lagen. Närmast på programmet för tjejerna står nu ett bortamöte mot dagens motståndare.

Lagets hemsida: Mål kalas!


Mirza Turan tillbaka igen.
På Brickebackens IP möttes IFK Örebro och ÖSKs lag i den lokala P17-serien. Normalt inte en serie som bloggen har tid att följa speciellt noga. Noteras dock, eftersom Mirza Turan gjorde comeback efter ett halvt år vid sidan av planen på grund av en knäskada. Formen verkar ha klarat av det påtvingade fotbollsstoppet bra, eftersom Mirza gjorde fem mål i 11-1 vinsten. ÖSK ställde upp med ett hyfsat starkt lag där ungefär hälften av spelarna hämtats från P16 E-truppen så det var väl inte så konstigt att de vann. Kul hur som helst att se att Mirza är igång igen.

1 kommentar – kommentera

Matte

Kan bara instämma i artikeln,
Såg U21 ikväll som egentligen var
ÖSK U19 ge Bajen rejäla svårigheter.
Otroligt kul och mycket lovande för ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.