Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Speltid – en föll ifrån

Efter bortamatchen mot Landskrona är det bara tre spelare kvar som spelat samtliga minuter i årets Superetta. Inte så förvånande att två av dem – Oscar Jansson och Patrik Haginge – är försvarsspelare. I försvaret brukar man ju inte byta så länge det ser tätt ut och med minst insläppta mål i Superettan kan man väl inte annat än tycka att det ser tätt ut i år. Lite mer förvånande är det kanske att Ahmed Yasin är den tredje fullminutaren med tanke på att han spelar på en position där man gärna byter. Fram till den förra matchen stod även Magnus Wikström på en hundra procent, men han föll ifrån i den 11:e omgången på grund av sjukdom.

Bloggen har lagt upp en separat sida med truppens speltid och där finns det väl ett och annat matnyttigt. Man kan väl rätt tydligt se, att P-O Ljung inte så gärna ändrar i sina startelvor. Elfte man på listan (Samuel Wowoah) har trots varit med på plan under två tredjedelar av de tillgängliga minuterna. Speltid i alla matcher har utöver de tre hundraprocentarna även Mohammed Saeid, Ayanda Nkili och Kalle Holmberg fått. Till urvalet för startelvan får man även räkna trion Magnus Wikström, Shpetim Hasani och Alhassan Kamara, vilka alla bara missat en match och varit på plan under minst 80 procent av tillgänglig tid. Ilir Berisha, som väl brukar räknas som en given startspelare, har ”bara” medverkat under två tredjedelar av den tillgängliga tiden.

Årets mest typiska inhoppare är nog Marcus Astvald. På plan i åtta matcher, men bara med ca. 20 % av speltiden.

Sammanställningen finns i den övre menyraden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.