Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam avancerar

Gideonsberg meddelar att de drar sig ur div 1-spel med ögonblickig verkan. Anledningen är att man tappat alltför många spelare och att fler verkar vara på väg bort från klubben.

Att västeråslaget drar sig ur innebär att den hittillsvarande serietabellen måste räknas om. De lag som hunnit spela mot Gideonsberg ”förlorar” det resultatet. Eftersom Gideonsberg förlorat alla sina matcher och ibland dessutom med stora siffror så kommer de aktuella lagen att förlora tre poäng samt få en försämrad målskillnad.

ÖSK Söder har ännu inte spelat sin vårmatch mot Gideonsberg och påverkas alltså inte poängmässigt. Det gör däremot de flesta av de andra lagen i botten av serien. Söderdamerna med 10 poäng kan se både Fanna BK och Västerås IK ”rasa ner” på sju poäng medan Rytterne plötsligt är poänglika med Söder om än med en något bättre målskillnad.

För IFK Lidingö, laget närmast under nedflyttningsstrecket och Söderdamernas söndagsmotståndare innebär poängförlusten att de nu bara har fyra poäng kvar. Öfvre Adolfsberg som även de liksom Gideonsberg ännu inte tagit några poäng påverkas inte direkt av förändringarna, även om de nu får lite närmare till sina bottenkonkurrenter.

ÖSK Söder Dam hade sina matcher mot Gideonsberg inplanerade den 23 juni (borta) och 3 augusti (hemma). De datumen blir nu spellediga.

GIDEONSBERGS IF DAM DRAR SIG UR DIVISION 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.