Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Våravslutning i Göteborg

ÖSK avslutar idag vårsäsongen i U17-serien med en bortamatch mot göteborgslaget Sandarna BK. En match som ÖSK enligt tabellstatistiska överväganden bör kunna vinna komfortabelt. ÖSK leder serien med full pott och 39-8 i målskillnad efter de sju matcher laget spelat. Motståndarna har vunnit en match av de sex de spelat och har målskillnaden 6-21. ÖSK-lagets prestationer har dock varierat en del och både mot Karlslund och Degerfors blev det mycket knappa segrar tack vare ett sent matchavgörande mål. Osvuret är alltså som vamligt bäst.

Efter den här matchen är faktiskt vårsäsongens seriespel avslutat för U17:s del. Nästa match då serien vänder blir Sandarna på hemmaplan och då står kalendern på den 18 augusti. Vad man skall göra i mellantiden vet jag inte mer än att det finns en junior-DM match mot Adolfsberg som väl skall spelas under juni månad.

På en säkert väldigt het konstgräsplan i Göteborg kommer ÖSK att ställa upp med följande lag:

Startelva: Filip Rinne – Sebastian Magnusson (46), Isac Uddling, Michel Yanez, Andreas Klingström – Henning Nordvall, Joel Nilsson – Lesster Govea (46), Felix Möller, Kevin Wester (65) – David Holm
Ersättare: Oskar Olofsson (65), Mikael Loön, Rikard Hallgren (46) och Carl Jägerhill (46)

Intressant att notera – om det inte rör sig om en felskrivning – är att Rickard Torstensson väljer att ställa upp laget i en 4-2-3-1 uppställning. Normalt brukar man ju ligga kvar med den av Sixten Boström favoriserade 4-3-3 uppställningen. Fördelen med att spela på detta sätt, förutom eventuella fördelar med två (nominellt) defensiva mittfältare, är att man kan få in Felix Möller på en mer central plats i banan, där hans teknik och kreativitet kommer ännu bättre till sin rätt än när han spelar på kanten i 4-3-3.

Av de normala startspelarna saknar jag Amel Rastoder och Gustav Fardelin. Amels frånvaro löser man internt, men som ersättare för Gustav har mittbacken Michel Yanez från P16 Elit kallats upp. Gustav spelade inte i den förra matchen heller och även då var det Michel som fick hoppa in som mittback.

Resultat: ÖSK vann med 7-0. Ett helt logiskt resultat med tanke på vad de två lagen presterat hittills i serien. Vårsäongens tabellrad ser ju onkeligen rätt prydlig ut.

Tabellrad

Målen.
40. 0-1 David Holm (Lesster Govea)
53. 0-2 David Holm (Felix Möller)
57. 0-3 Isac Uddling (Henning Nordvall)
69. 0-4 Carl Jägerhill ( Henning Nordvall)
75. 0-5 Rikard Hallgren (Joel Nilsson)
86. 0-6 Andreas Klingström (Rikard Hallgren)
89. 0-7 Felix Möller (David Holm)

ÖSK: U17 blixtrade till i andra halvlek

2 kommentarer – kommentera

Mackan

Felix Möller tycks göra en hel del mål och poäng. Finns det någon chans att han kan finnas med på bänken i Superettan denna säsong?

Ficedula hypoleuca

Dit är det nog fortfarande en rätt lång väg, som dessutom går via spetsgruppen dit han inte nått än. Men speltid i höst i U19 är väl troligt och då helst tillsammans med radarkompisen David Holm. Går det bra där kan det kanske bli ett gästspel i U21 också. Man skall dock ha i åtanke att David och Felix båda är 97-or.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.