Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Atashkadehs återkomst

Snart dags för en plats irampljuset igen  för William Atashkadeh.

Snart dags för en plats i rampljuset igen för William Atashkadeh.

I går 10 minuter med A-truppen för första gången sedan den 30 september förra året. I dag 60 minuter och tre mål i  U21-serien mot Östersund. William Atashkadehs återkomst verkar av allt att döma gå planenligt. I U21-laget spelade han för tredje gången och med längre speltid än tidigare. Det blev som sagt 60 minuter och han såg fortfarande fräsch ut då han gick av. Mål blev det som sagt också. Det första på straff efter det att Lukman Murad blivit fälld i ÖFKs straffområde. I hög grad delaktig var Tobias Nilsson vars raka passning mer eller mindre friställde Lukman. Matchuret hade då nått fram till siffran sju. Då hade William dessutom redan hunnit med två avslut, tyvärr ur lite för snäva vinklar för att det skulle bli riktigt hett.

Oavgjord halvlek trots 2-0 ledning.
Efter ÖSK-målet skapar ÖFK en del chanser, men Ludwig Bergström och hans försvarare kan avvärja attackerna med litet tur och en hel del skicklighet. Istället blev det ÖSK och och William som ökade på målskörden. William vände verkligen in och ut på en stackars försvare innan han på Thiery Henry manér trär in bollen vid bortre. Men bara fem minuter senare står det plötsligt 2-1. Emil Berger tappar kontrollen på mittfältet och bollen slås sedan mer eller mindre på måfå in mot ÖSKs försvarsområde. Anton Westerlund nickar tillbaka den lösa bollen till Ludwig Bergström, som dock inte är där han brukar vara. Han har nämligen kommit ut för att möta bollen och når därför inte tillbakanicken. Det gör istället Filip Rogic som helt solo enkelt kan rulla den i mål. Tio minuter senare efter en dryg halvtimmes spel står det plötsligt 2-2. ÖSKs försvar blir ordentligt överspelat, ÖFKs korean Seon-Min Moon kommer fri mot Ludvig och placerar bollen vid bortre. Inget som ÖSKs målvakt kunde göra för att förhindra det målet.

Förlängd speltid för Atashkadeh.
När andra halvlek börjar kan den rätt glesa örebropubliken glädja sig över att se att Axel Kjäll inte behövt göra några förändringar i laguppställningen. William fortsatte alltså ett tag till – i den förra matchen mot Degerfors blev han utbytt efter 45 minuter. En väldigt bra coachning av Axel skulle det visa sig eftersom bara fyra minuter in i halvleken kan William göra sitt och ÖSKs tredje mål. En väldigt fin diagonalt öppnande passning från Marcus Astvald ger William fri lejd mot ÖFKs mål och i de lägena gör han inga misstag. William måste vara väldigt svår att kontrollera för ett försvar. Istället för att stå och vänta vid backlinjen med ryggen mot motståndarmålet kommer han gärna med fart bakifrån. Får han de rätta passningarna kommer han oftast igenom med bollen under kontroll. Det var väl ungefär vad som hände vid det här tillfälle. Mackan skall ha plus han med för den väl avvägda och lagom hårda passningen.

I den 61:a minuten är det dock färdigspelat för den här gången för ÖSKs tremålsskytt. William går av och hans plats tas (något överraskande) av David Johansson. Axel Kjäll avslutar alltså matchen med två mittfältare från U19-kollektivet på de två anfallspositionerna. Det såg väl lite tunnt ut, men det skulle visa sig att det mer än väl räckte till. Innan matchen var slut hade nämligen ÖSK lyckats fördubbla sin målskörd mot motståndare som väl såg lite resignerade ut mot slutet av matchen.

Tre mål sista tio.
Det första av påfyllnadsmålen kom i den 80:e minuten med Marcus Astvald som målgörare. En öppnande sned passning genom straffområdet från Filip Albertsson (eller Lukman Murad?) friställer Mackan som tar det lugnt och utan att ta i för mycket trycker in ÖSKs fjärde. Där gick väl luften ur jämtarna för ÖSK hinner göra ytterligare två mål innan matchen är över. För det femte målet som görs i den 86:e minuten är det ingen tvekan alls om vem som är passningsläggare. Filip Albertsson får loss bollen från en motståndare, avancerar mot kortlinjen och släpper bollen snett-bakåt till Lukman Murad som med sina föräldrar på läktaren kan göra mål med ett skott som tar på en försvarare innan bollen letar sig in i mål. Innan matchen är slut får till sist även den energiske Filip Albertsson möjligheten att komma med i målprotokollet. En rak passning ur djupet (Marcus Astvald ?) mot två avancerande ÖSKare (som möjligtvis kan ha varit off-side) når Filip, som inte har några problem att hålla undan för jagande försvarare innan han med ett distinkt lågt skott avslutar dagens målkavalkad.

Filip Albertsson kan spela på nästan samtliga positioner.  Mot ÖFK var han anfallare.

Filip Albertsson kan spela på nästan samtliga positioner. Mot ÖFK var han anfallare.


Bra insats av Filip Albertsson.
Axel Kjäll var mycket nöjd efter matchen och framhöll utöver Williams insats även Filip Albertsson, som i en roll som släpande forward/offensiv anfallare utgjorde ÖSK-försvarets yttersta utpost. Dessutom hann han ju med att visa en hel del offensiva kvaliteter också. Så när som under en kvart (inte svårt att gissa vilken) följde laget den uppgjorda matchplanen att hålla laget kompakt på ett utmärkt sätt, tyckte Axel som också gladde sig över många bra individuella prestationer.

Bra passningsspel av Tobias Nilsson.
Bloggens utsände gladde sig givetvis också över Williams mål och framför allt över att han verkar komma allt närmare att kunna matchas i A-laget ”på riktigt”. Utöver detta tycker jag, att Tobias Nilsson med all tydlighet visade att han är den av de två centrala mittfältarna som står närmast en plats i A-laget. Speciellt gladde hans passningsspel med raka hårda passningar som verkar vara något av en specialitet. Erik Lund, som äntligen fick spela på sin riktiga kant, klarade sina defensiva uppgifter helt ok, men hans offensiv är alldeles för begränsad och försiktig för att passa in i P-O Ljungs spelsystem. Det blir retur till Göteborg när lånetiden är över är min tvärsäkra gissning. Marcus Astvald blommade ut i andra halvlek med ett mål och med en eller möjligen två målgivande passningar. I första halvlek märktes han främst när han sparkade en boll över Östra Läktaren. Hårt var det skottet förvisso men ovanligt oriktat. Lukman Murad ”fixade” en straff och gjorde ett mål i slutminuterna, men han demonstrerade tyvärr även sin tendens att överarbeta situationerna och gå så länge med boll att han slutligen blir av med den. Med lite bättre passningsspel skulle han med sin kreativitet kunna bli ett riktigt vasst offensiv vapen.

Matchfakta: ÖSK U21 – Östersund FK 6-2 (2-2)
07. 1-0 William Atashkadeh (straff efter det att Lukman Murad blivit fälld)
20. 2-0 William Atashkadeh
26. 2-1 Filip Rogic
31. 2-2 Seon-Min Moon
49. 3-2 William Atashkadeh (Marcus Astvald)
80. 4-2 Marcus Astvald (Filip Albertsson)
85. 5-2 Lukman Murad (Filip Albertsson)
91. 6-2  Filip Albertsson (Marcus Astvald?)

Laguppställning: Ludwig Bergström – Erik Lund, Anton Westerlund, Boris Lumbana, Sebastian Ring – Lukman Murad (86), Emil Berger, Tobias Nilsson, Marcus Astvald – Filip Albertsson, William Atashkadeh (61)
Filip Albertsson
Ersättare:  Jonathan Thuresson (mv), David Johansson (61), Stefan Hannasson (86), Josef Ibrahim, Martin Springfeldt och Carl Ekstrand Hamrén

ÖSK: Axel Kjäll efter U21-vinsten

1 kommentar – kommentera

Matte

Kul med seger!
Saknar U19 ref på ÖSK sidan från helgens
bortamatch, verkar väldigt segt att få dessa
skrivna..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.