Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 Elit: Seger mot Sleipner

Liridon och Mazin inbytta matchvinnare mot IK Sleipner.

Liridon och Mazin inbytta matchvinnare mot IK Sleipner.

P16 Elit besegrade igår sina gäster från IK Sleipner med 2-0 i regionalligornas mellanomgång. I denna möter lagen från västra och östra gruppen varandra i en enkelserie under sommaren. Riktigt hur resultatet från dessa matcher räknas verkar det inte vara någon som riktigt vet. Det finns i alla fall ingen serietabell hos förbundet. Men det spelar mindre roll – upplägget ger bra matchtillfällen mot lag som man i normala fall inte möter så ofta.

IK Sleipner från Norrköping är ett sådant lag och det var ingen på Ekäng som kunde påminna sig om att man mött dem tidigare i något sammanhang. Att det var ett bra lag kan man se i den östra seriens halvtidstabell. Delad serieledning med Västerås SK med fyra vunna, en oavgjord och en förlust samt målskillnaden 20-5 är siffror som inte skäms för sig.

ÖSK med ett näst intill ordinarie lag (Anton Gustafsson och Emil Helander saknades) tog sig an sina motståndare med sedvanlig energi. Speciellt under första halvlek spelade laget riktigt bra och radade upp målchanser framför motståndarmålet. Dock utan att få bollen i mål på ett reglementsenligt sätt. Östgötarna jobbade hårt för att freda sitt mål och hade dessutom en hel del tur eller om det var ÖSKs avslutare som inte riktigt hade den rätta skärpan. Sleipner stack dessutom upp ibland med rätt vassa omställningar. Mållöst var det trots ett kraftig spelöveretag för hemmalget efter de första 40 minuterna.

Andra halvlek blev den första lik i de flesta avseenden. Hos ÖSK bytte man en hel del både på platser och positioner, vilket nog gjorde att man tidvis tappade en del av vägvinnande spel. Sleipner å sin sida såg väl ut som i första halvlek – mest försvarspel med en och annan snabb motattack. Stämningen på plan var inte alltid den bästa och mot mitten av halvleken urartade det hela till en ”hockeyliknande” konfrontation där stora delar av de båda lagen var inblandade eller i alla fall på plats. Domaren skipade rättvisa genom att visa ut ÖSKs Marcus Nydahl samt en av Sleipners hetsporrar.

Därefter lugnade det ner sig. ÖSK, som väldigt gärna ville vinna matchen, gick mot slutet ner på en trebacklinje och satte upp Liridon Jashari Tahiraj till höger i ÖSKs tremannaanfall. Lite överraskande eftersom Liridon i första hand är en nick- och placeringssäker mittback. Helt rätt tänkt skulle det dock visa sig, eftersom det var Liridon som med sju minuter kvar till slut kunde ge ÖSK den mål, som de normalt offensiva spelarna misslyckats med att åstadkomma under de första 73 minuterna. Liridons nick på Adam Johanssons frispark mot bortre riktades diagonalt mot den främre stolpen, vilket givetvis ställde Sleipners försvar helt. Av bara farten kunde sedan Mazin Abdulkadir Ahmed ömed två minuter kvar öka på till 2-0 efter en av William Gunnarssons patenterade rusher och inspel.

En helt rättvis seger i en match där ÖSKs mål borde ha kommit betydligt tidigare. Bloggens utsände såg ett mycket säkert målvaktsspel av Kalle Westadhl, som kommit ”ner” för att hjälpa sina forna lagkamrater. P16 E-truppen har ju ingen egen målvakt utan får låna uppifrån eller nerifrån för sina matcher. Michael Hernandez stod som vanligt för ett följsamt mittbacksspel mot Sleipners snabba anfallare. Mittfältet med Adam Johansson, Hampus Lind och Tobias Söderman var rörligt och väloljat, medan William Gunnarsson med sin blixtrande acceleration och förmåga att få med sig bollen även i komplicerade situationer var den anfallare som märktes mest. Debut för ÖSK var det för William Melberg som kommit över från BK Forward och just blivit spelklar. William är vänsterfotad och kan operera längs hela vänsterkanten. Han blev inbytt i början av andra halvlek och visade på en gång att han kommer att bli en tillgång för laget.

Matchfakta (2*40): ÖSK P16 Elit – IK Sleipner 2-0
73. 1-0 Liridon Jashari Tahiraj (Adam Johansson)
78. 2-0 Mazin Abdulkadir Ahmed (William Gunnarsson)

Laguppställning: Kalle Westdahl – Konrad Gustafsson, Viktor Franssila, Michel Hernandez, Ridwan Ikar Amin – Tobias Söderman, Adam Johansson, Hampus Lind – William Gunnarsson, Marcus Nydahl (utv. 64), Tim Bergström
Ersättare: Johan Sjögren, Liridon Jashari Tahiraj, Mazin Abdulkadir Ahmed, William Melberg

Det byttes en hel del spelare under andra halvlek. Jag måste erkänna att jag tappade kontrollen på detta efter ett tag. Nyförvärvet William Melberg spelade större delen av andra halvlek som vänsterback. Liridon kom in i samband med utvisningen av Marcus Nydahl. Alla ersättarna fick relativt mycket speltid under andra halvlek samtidigt som både Tim Bergström och William Gunnarsson var inne i depån för att tanka nya krafter.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.