Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Sidbyte i dubbel bemärkelse

Sophie Sörqvist: Matchvinnare för Söder genom sina två mål.

Sophie Sörqvist: Matchvinnare för Söder genom sina två mål.

Det verkade så enkelt: Skjut på Fannas målvakt och se till att någon håller sig framme på returen när hon tappar bollen. Det gjorde Söders damer och efter knappt 20 minuter stod det 3-0. A walk in the park, liksom.

Från 0 till 3 på 18 minuter.
Vid 1-0 målet är det Camilla Erkisi som skjuter ett hårt och högt skott/inlägg från typ halva halva. Fannas målvakt kan inte greppa bollen utan tappar den och Ann-Sofie Frost är framme på returen och kan fösa bollen i mål. Affi är sedan den som några minuter senare förbereder det andra målet. Hon vänder snyggt upp i utkanten av straffområdet, lurar några försvarare och skjuter vad som i alla fall från läktarplats ser ut som en tåpaj, målvakten får inte grepp om bollen och Sophie Sörqvist hugger på den fria bollen. Vid trean är det återigen Camilla Erkisi som skjuter ett långskott och på den returen gör Sosso sitt andra mål för dagen. Då hade det gått 18 minuter.

Efter den första anstormningen lugnar Söder ner sig. Mål kan de ju i princip göra när som helst och det var onekligen väldigt varmt på hemmaplasten. Fanna får väl dessutom lite bättre stadga i sitt spel och släpper inte fram motståndarna lika lättvindigt. Tanken på läktaren var väl närmast att det här skulle kunna bli ett utmärkt tillfälle att bättra på lagets rätt skrala målskillnad. Förr eller senare skulle säkert målvakten tappa några bollar igen.

Vad sade han i halvtid?
Det blev halvtid och man gick in för att insupa vatten och goda råd av resp. tränare. Vad man sade i Fannas omklädningsrummen vet inte Bloggen, men det var ett nytt lag som kom ut för spel i andra halvlek. (Att gå ner på en trebackslinje var tydligen en del av framgångsrecepet). Gästerna tog på en gång ett ordentligt grepp om mittfältet, vilket gav ett utmärkt utgångsläge för attacker mot Söders straffområde. Söder som dominerat spelet på mittfältet totalt under första halvlek och i princip gjort vad de ville, tappade greppet totalt och lät Fannas mittfältare styra och ställa. Redan i inledningen av halvleken börjar de trycka på mot Söders mål och Mimmi Paulsson-Febo kunde till att börja med med en viss möda tippa ett skott över ribban.

Astrid Subotic.
I den 57:e gör Astrid Walldén en Subotic-räddning (tänk Champions League finalen) när en av Fannas anfallare redan dragit alla Söders försvarare inklusive Mimmi och bara skall rulla bollen i tomt mål (trodde hon). Astrid dök dock upp vid stolpen och kunde glidtackla bollen till hörna. (Jag undrar om det blev några brännsår efter den kanan). Två minuter senare går det dock inte att stå emot längre. Astrid är på den bollen med, men kan inte förhindra att den går i eget mål. Målet har klassats som självmål, men bollen hade gått in även utan Astrids ingripande. Fannas press fortsatte och de de hann med ett hårt stolpskott och ett (korrekt) avvinkat offsidemål innan de med en kvart kvar att spela kunde göra 3-2. Söder tappade bollen i det egna straffområdet och ett hårt skott från straffområdeslinjen gick inte att stoppa.

Söder försökte täta till på mittfältet genom att gå över från 4-3-3 till 4-4-2, vilket dock inte hindrade Fanna från att göra ytterligare ett offsidemål. De räknas lyckligtvis inte och efter hand får Söder bättre kontroll på matchen och kan spela av den med ledningsmarginalen intakt. Det var dock nervösa slutminuter på bänk och på läktare innan matchen var över.

Vill man hårdra det hela lite skulle man kunna säga, att i första halvlek var alla bra och i den andra nästan ingen. Mimmi kunde inte göra något åt målen och mittbackarna skötte sig ok inkl. Astrid som gick in från högerbacken då Melissa Ahmetagic gick av. Astrids brytning/räddning framför mållinjen var för övrigt verkligt svettig. Världsklass på den (eller näst intill). Sandra Johansson gick av tidigt i andra halvlek efter att ha fått problem med en hälsena.

Matchfakta: ÖSK Söder – Fanna BK 3-2 (3-0)
05. 1-0 Ann-Sofie Frost (Camilla Erkisi)
09. 2-0 Sophie Sörqvist (Ann-Sofie Frost)
18. 3-0 Sophie Sörqvist (Camilla Erkisi)
59. 3-1 självmål (på sätt och vis)
74. 3-2 Josefine Törnlund

Laguppställning: Mimmi Paulsson-Febo – Astrid Walldén, Melissa Ahmetagic (62), Stina Gävbo, Sandra Johansson (k) – Susanne Eriksson, Ida Scherling, Sophie Sörqvist – Camilla Erkisi, Ann-Sofie Frost (68), Sara Sandberg
Ersättare: Erika Karlsson (55), Vendela Ekstrand Hamrén, Anna Meijer, Emma Tivemo (68) och Matilda Önnegren (62)

Söder Dam: Match med två halvlekar!
UNT: Fanna föll på bortaplan
NA: ÖSK Söder höll ut

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.