Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Knapp förlust för ÖSK Söder

Det blev tyvärr ytterligare en förlust, då ÖSK Söder i den sjätte omgången ställdes mot Assyriska FF. Hemmalaget vann efter att ha varit det enda laget som lyckats få en boll att passera mållinjen. Ett mål som dessutom kom som en blixt från en klar himmel. Efter att som vanligt ha varit ordentligt tillbakapressade under matchinledningen började Söder efter ungefär 20 minuter få lite bättre grepp om matchen och Assyriskas anfall kändes inte längre lika farliga. Då får den för Söder så välkände Hiwa Mohammadi någon slags underlig halvträff på volley från högerkanten. Bollen tar höjd, men tyngdkraften drar ner den mot marken igen i höjd med ÖSKs mål. Martin Ingvarsson med solen rakt i ögonen har nog svårt att fokusera med följd att bollen slinker ur hans händer och studsar i mål. Det var verkligen ett slumpmål (precis som de allra flesta andra fotbollsmål är det väl säkrast att tillägga). Assyriska har dessutom ytterligare några bra målchanser, men med en blandning av tur och bra inställning lyckas Söder att freda sitt mål från ytterligare påhälsningar.

Fem saknades.
Söders förutsättningar inför matchen hade inte varit de allra bästa. Fem spelare som normalt borde kunna ta plats i en startelva saknades av diverse olika anledningar. Bland annat saknades Hamid Sadid som nu nåtts av fotbollsrättvisan efter det röda kortet i Laxå. Domen innebär avstängning  i ytterligare två matcher utöver den han redan avtjänat. Det kunde ha blivit värre, verkade de flesta att anse.  De yttre förhållandena var inte heller de till Söders fördel. Örnsros gräsmatta (eller vad man skall kalla underlaget) lider fortfarande svårt på grund av sviterna efter den sena våren samt Metallsvenskan. Något som givetvis drabbade båda lagen i lika hög grad, men jag har en känsla av att Assyriska med Örnsro som hemmaplan var bättre förberedda. Däremot hade inte de senaste dagarnas regn satt några märkbara spår i underlaget. Eller kanske ändå – det förekom en hel del oförklarliga omkullhalkningar. Det kanske var lerhalt mellan grästorvorna.

Bra platsbyten inför andra.
Inför andra halvlek gjorde Söder en del omdisponeringar i laguppställningen, som fick positiva effekter. Mathias Dimberg och Gustav Isaksson bytte plats med varandra och på högerkanten gjorde Alessandro Eni och Kenan Korac detsamma. Laget fick på så sätt lite bättre struktur på spelet och om man vill vara snäll skulle man till och med kunna säga att Söder var det bättre laget under stora delar av den andra halvleken. Tillräckligt bra för att skapa så många vassa målchanser var de dock inte. Närmast utdelning var laget i början av andra halvlek, då Paolo Rojas först sätter ett skott i kryssribban, varpå Assiba Nsougan nickar returen över målet i ett fritt om än hastigt påkommet läge. Assyriska skapar även de några chanser när Söder trycker upp laget, men Gustav Isacsson resp. Amadou Diallo kan jaga ikapp anfallarna och förhindra ytterligare baklängesmål. Ja, Martin hade några fina räddningar också.  Mot slutet av matchen tryckte Söder faktiskt på så pass mycket att Assyriska började maska en hel del.

På det hela taget var det inte någon speciellt bra fotbollsmatch. Underlaget bidrog givetvis till att inget av lagen fick till något vägvinnade spel utan det blev mest en blandning av kamp och resultatlösa långbollar.  Assyriska hade ”fått tillbaka” förra årets succéanfallare Baboucarr Sohna och han hotade till att börja med en hel del. Han hade några ”intressanta” dueller med Aimé Elloh, som den senare oftast, men inte alltid, klarade riktigt bra. När Boubacarr tröttnade, vilket han gjorde efter en halvtimme, försvann i princip allt av Assyriska organiserade anfallsspel.

Backlinjen bäst.
Bloggen tyckte att Söders backlinjen skötte sig riktigt bra och speciellt överraskade Amadou Diallo med flera fina ingripanden. Gustav Isaksson gjorde som sagt en riktigt bra andra halvlek som mittback bredvid den som vanligt svårpasserade Aimé Elloh. Mittfältet har väl setts bättre även om arbetsinsatsen från bland annat Rafail Kiose var klart godkänd. Den ensamma toppen Assiba Nsougan var alldeles för ensam och vägde för lätt i duellerna med stabila försvarare hos Assyriska.

Victor Aurell, som dömde matchen, levererade en med söderögon sett klart godkänd insats.

Matchfakta: Assyriska FF – ÖSK Söder 0-1 (0-1)
24. 1-0 Hiwa Mohammadi

Laguppställning (4-2-3-1): Martin Ingvarsson – Amadou Diallo, Mathias Dimberg, Aimé Elloh, Alessandro Eni (ut 72, in 82) – Rafael Kiose (89), Gustav Isaksson (ut 38, in 46)- Kenan Korac, Alexander Ottosson (ut 29, in 46, ut 82), Paolo Rojas (ut 79, in 85) – Assiba Nsougan
Ersättare: Andreas Lundgren(in 89), Osama Hamed (in 29, ut 46, in 79), Gaston Zitelli (in 38, ut 46, in 72, ut 85)

Fotboll Örebro: FC Assyriska – Örebro SK Ungdom
NA: Drömmål räddade Assyriska

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.