Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: Förlust igen

ÖSK Söder mötte i kväll på Ekäng Vretstorps IK i en match där det kändes som om det kanske skulle kunna finnas en möjlighet att bärga säsongens första poäng. Vretstorp ville dock annorlunda och hade redan efter 11 minuters spel fastställt slutresultatet 0-2. I den 9:e minuten misslyckas Söders försvarare med flera försök att rensa bollen från sitt straffområde, vilket gör det möjligt för Vretstorps Oliver Eriksson att ge sitt lag ledningen. Två minuter senare slår en olycklig hemmaspelare vad jag tror var ett mycket misslyckad hemåtspel mot Andreas Lundgren i Söders mål. Passningen plockas upp av Jerry Wiberg som vänder ut och in på de kvarvarande försvararna innan han kan öka på till 2-0 med ett hårt skott som Andreas inte kan göra något åt. Så var den dagen förstörd.

Annars hade väl matchen från början sett ut att kunna bli intressant. Söder kom till spel med två nya spelare. Vänsterback spelade Gaston Adriano Zitelli och ensamanfallare i en 4-2-3-1 uppställning var Assiba Nsougan. Nsougan har senast representerat Sturehov. Ingen av de två nyförvärven gjorde något större avtryck i matchen. Zitelli såg nog ut och uppförde sig som en fotbollsspelare, men blev snabbt trött och utbytt. Nsougan hade den otacksamma uppgiften att stångas med två välvuxna mittbackar och kom väl egentligen ingen vart med den uppgiften. Han fick dock inte heller någon vidare service från Söders mittfältare.

Matchbilden förrycktes av att Söder av olika anledningar tvingades till att göra en hel del byten – så många att jag till slut faktiskt tappade kontrollen över vem som bytt av vem och när detta i så fall skedde. Som tur var hade Söder en för kvällen rätt välbesatt avbytarbänk med fem utespelare som alla fick spela en hel del. Dessutom gick Söder ner på en trebacklinje under en period av matchen för att försöka få en bättre press mot Vretstorp, vilket dock inte lyckades speciellt bra. Det blev dock rätt rörigt sett från åskådarplats. Vretstorp å sin sida slog mest långbollar och det spelet kunde de tack vare sin fysiska överlägsenhet dominera. Söder försökte rulla boll – ibland såg det nästan bra ut, men tekniken var ändå inte tillräckligt bra för att man skulle nå fram till och hota motståndarmålet på det sättet. Dessutom var det Kalle Videhult som stod i Vretstorp mål och han plockade åt sig vad som kom fram till honom som om det hade varit potatis.

Tidvis kunde Söder hålla spelet på planen någorlunda jämnt, men så långt som till några riktiga målchanser kom man aldrig. Vretstorp å sin sida var vid flera tillfällen rätt nära, att öka på sin målskörd. Bland annat hade de två stolpträffar samt en kraftfull ÖSK-rensning som tog i ribbans underkant. Om deras seger finns inget att erinnra även om det inte var något speciellt bra lag.

I slutet av första halvlek drabbades den just inbytte Konate ”Cheick” Sekou tyvärr av en skada. Av allt att döma hoppade axeln ur led vid en sammanstötning med en motståndare. Det var inte någon egentlig ojustehet i själva händelseförloppet utan mer en fråga om otur för Cheicks del. Han fick väldigt ont och skjutsades till USÖ för att någon skulle se till att axeln kom på rätt plats igen. Det lär för övrigt inte ha varit den första gången som detta hände honom.

Kvällens domare Samir Bahtijaragic stod den här gången för en helt ok insats sedd med söderögon. Vretstorparna tyckte nog att de fick för få frisparkar – men vilket lag gör inte det.

Laguppställning vid starten men sedan byttes det friskt och jag måste erkänna att jag får inte ihop det: Andreas Lundgren – Alessandro Eni, Mathias Dimberg (k), Aimé Elloh, Gaston Zitelli – Rafail Kiose, Lucas Karlén – Kenan Korac, Hamid Sadid, Paolo Rojas – Assiba Nsougan

Ersättare: Gustav Isaksson, Vedran Ljuboja (26), Konate Sekou, Martin Ingvarsson (mv), Edvin Almgren Matthiesen och Amadou Diallo

Alla ersättarna fick en hel del speltid. Amadou Diallo och Gustav Isaksson mer än en halvlek. Både Rafail Kiose och Paulo Rojas byttes ut rätt tidigt, Paolo var dock tillbaka på planen mot matchens slut. Till slut blev det tyvärr väldigt rörigt att följa från kanten.

Fotboll Örebro: Referat: Örebro SK Ungdom – Vretstorps IF

Några bilder från matchen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.