Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Solen lyser upp Behrn Arena

Idag kan man i papperstidningen läsa, att solceller kommer att monteras på Norra Läktarens tak på Behrn Arena. Detta som en del av Örebro Kommuns klimatsatsning. Uppenbarligen är det så att produktionsförutsättningarna på läktartaket är goda för ett solelsprojekt.

Den el som produceras kommer enligt artikeln att räcka till för att försörja anläggningen med den el som behövs för dess belysning. Investeringen uppskattas uppgå till knappa 500 tkr av vilka 125 tkr utgör ett bidrag från den statliga energimyndigheten. Örebroporten, som snart alltså även kan kalla sig elproducent, uppskattar kostnaden per producerad kilowattimme till 50 öre. Men då har man räknat med en avskrivningsperiod på 25 år, vilket Bloggen tycker låter lite väl långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.