Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Marieberg i distrikstcupen

Det blir Mariebergs IK som blir ÖSKs motståndare då sportklubben går in i åttondelsfinalen av EBAB Bygg Cup. I kväll möttes Mariebergs IK och Pålsboda GoIF i den sextondel som avgjorde vilka ÖSKs motståndare skulle bli. Med båda lagen i div 5 blev det inga bonusstraffar åt någondera hållet och på plan verkar Marieberg ha varit det dominerande laget. Matchen slutade 4-1 till Marieberg.

ÖSK och Marieberg möttes för övrigt så sent som för två år sedan i cupen. Den gången slutade det med en ÖSK-seger 6-3. Då ställde ÖSK upp med ett lag från talangtruppen förstärkt med Eidur Sigurbjörsson, som då gjorde sin första tävlingsmatch för ÖSK.

Jag skulle tro att årets upplaga av Marieberg är vassare än det lag som ÖSK besegrade för två år sedan. Laget innehåller bland annat Chriss Henriksson, tidigare målfarlig anfallare för Rynninge och Forward. I de bakre regionerna styr Niklas Vidmark med samma föreningsbakgrund om än i omvänd ordning. Laget tränas av ÖSK-bekantingen Svante Dahlqvist.

Något datum för matchen finns inte fastlagt än, men rent nominellt sett skall matchen vara avgjord senast den 30 juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.