Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Seger mot Smedby

Sebastian Ring svarade för två riktigt snygga mål mot Smedby AIS.

Sebastian Ring svarade för två riktigt snygga mål mot Smedby AIS.

ÖSK hade inga problem med att besegra Smedby AIS i torsdagskvällens U19-match på Behrn Arena. Efter en rätt trög inledande första halvtimme, där inget av lagen egentligen skapade någonting av bestående värde, tog ÖSK lite överraskande ledningen efter det att Smedbys målvakt missbedömt ett inlägg från Oscar Fardelin. Förmodligen var det en touch inblandad på vägen mot mål, när ett inspel som väl knappast var avsett som målskott med knapp styrfart tog sig över mållinjen. Efter en ÖSK-hörna fem minuter senare kunde ÖSK sedan öka på till 2-0. David Johanssons skott tog på en försvarare, ändrade riktning och ställde motståndarmålvakten på fel fot.

Om de första två målen kom till lite slumpmässigt var det tredje däremot riktigt snyggt. Philip Holmer, nominellt högerback men väldigt inblandad i det offensiva spelet, slog ett inspel mot straffområdet. Bollen passerade utom räckhåll för två vitskjortor i straffområdet innan den nådde fram till Sebastian Ring. Sebbe lurade först sin markering åt fel håll och kunde sedan med sin vänsterfot sätta bollen i det långa hörnet.

Samme målgörare blev det även för ÖSKs fjärde mål en bit in i andra halvlek. Han passerade först en försvare med hjälp av en tvåfotsdribbling och sköt sedan mellan benen på nästa försvarare. I andra halvlek höjde ÖSK trycket ordentligt och radade upp ett antal målchanser utan att ändå riktigt få till det framför mål. Ända tills dess att Anton Westerlund med ett kraftfullt skott på en fjärdeboll efter hörna kunde trycka in ÖSKs femte och matchens sista mål. Välförtjänt för Anton som dominerande ÖSKs backlinje under matchen och som dessutom stod för nästan alla uppspel från densamma. Lite Magnus Wikström-stuk på dagens insats för hans del.

Hos ÖSK, som avstod från att spela de 96-or som är aktuella för Ligacupsfinalen, gjorde Sebastian Heimeryd (väl) årsdebut efter en vår präglad av rehabträning. Detta innebar att Oscar Fardelin hamnade som vänsterback och att Sebastian Ring fick ta ett steg framåt i banan till platsen som vänsterbräddare. En position som jag tycker passar Sebbe bättre än vänsterbacken eftersom man kan få ut mer av hans offensiva kvaliteter med den utgångspunkten. Något han ju demonstrerade genom sina två fina mål. På högerkanten etablerade Philip Holmer och David Johansson ett bra samarbete, där David täckte upp när den offensive Holm stötte framåt. Märkligt nog gjordes alla fem ÖSK-målen av spelare som i den här matchen eller tidigare i år återfunnits i backlinjen, medan de mer offensivt lagda spelarna faktiskt fick gå tomhänta från tillställningen trots de fem målen.

Filip Albertsson, som drogs med sviterna efter den lårkaka han ådrog sig i matchen mot Spårvägen, spelade bara första halvlek. När andra började var det Max Lindborg som tagit över hans plats centralt på mittfältet. Mot slutet av andra halvlek byttes Mikael Loön (-97) och Kevin Wester (-96) in mot David Johansson och Stefan Hannasson. Det var mig veterligt första gången som de två förekom i det här sammanhanget.

Sammantaget blev det en säker seger mot ett lag som inte förmådde att erbjuda något större motstånd. När väl nollan var spräckt efter en halvtimmes spel rullade målen in och det hade kunnat nog kunnat bli några till. Smedbys chanser inskränkte sig till två möjligheter som de fick efter det att ÖSK-försvarare tappat boll lite onödigt. Båda gångerna tog Jonathan Thuresson, som stod sysslolös under större delen av matchen, hand om avsluten på ett bra sätt.

Matchfakta: ÖSK U19 – Smedby AIS 5-0 (3-0)
30. 1-0 Oscar Fardelin
35. 2-0 David Johansson
37. 3-0 Sebastian Ring (Philip Holmer)
??. 4-0 Sebastian Ring
80. 5-0 Anton Westerlund

Laguppställning: Jonathan Thuresson – Philip Holmer, Anton Westerlund, Sebastian Heimeryd, Oscar Fardelin – David Johansson (k, 78), Stefan Hannason (78), Filip Albertsson (46), Sebastian Ring – Simon Glännestrand, Lukman Murad
Ersättare: Filip Rinne (mv), Max Lindborg (46), Mikael Loön (78), Kevin Wester (78), Martin Springfeldt.

ÖSK: U19: Islossning på Behrn Arena

Peter Fardelins foton från matchen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

5 kommentarer – kommentera

Ulf

Bra match! Bra samarbete i backlinjen!
Kul o se spelande mittbacken Heimeryd på plan igen.

Micke

Tycker att ÖSK:s försvarsspel såg väldigt bra ut igår. Fardelin, Heimeryd, Westerlund och Holmer fungerade utmärkt. Är Sebastian H tillbaka 100% nu?

Ficedula hypoleuca

Ja, försvarsspelet såg stabilt och bra ut, men man skall ha i åtanke att Smedbys anfallsspel var inte så mycket att hurra för. Deras snabba anfallare på topp verkade dessutom lite väl otålig och sprang offside ett antal gånger när Smedby anföll.

Beträffande Sebbe Heimeryd återstår det väl att se hur han känner sig efter matchen. Det är inte heller säkert att han får spela även om han är ok eftersom konkurrensen om mittbackplatserna är väldigt hård. Igår spelade ju varken Carl E-H eller Oskar Å, eftersom de koncentrerar sig på ligacupsfinalen.

Micke

Tycker att Sebastian och Carl hade ett mycket fint samarbete förra året. Får hoppas at Heimeryd är tillbaka till fullo snart och förhoppningsvis kan vi se mer av firma Carl och Sebastian tillsammans.

M. Andersson

Tycker att det är viktigt att Sebastian H får fortsättningsvis spela för han skiljer sig från de andra mittbackarna. Han är en otroligt bra spelande mittback med ett bra offensivt passningsspel och dessutom så lugn o trygg i sitt defensiva spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.