Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Mitt i veckan mot Smedby

August Wiklund och Simon Glännestrand gjorde varsitt mål mot Spårvägen. Blir det fler i kväll. Fotot av Peter Fardelin är taget då laget mötte Väserås SK.

August Wiklund och Simon Glännestrand gjorde var sitt mål mot Spårvägen. I kväll får Simon klarade sig utan sin avstängde anfallskollega. (Fotot av Peter Fardelin är taget då laget mötte Västerås SK).

ÖSKs U19-lag spelar i kväll en match i U19-serien mot norrköpingslaget Smedby AIS.  ÖSK med en match mindre spelad än de flesta av konkurrenterna på grund av en uppskjuten match mot Assyriska har då en utmärkt möjlighet att komma i kontakt med seriens topplag igen. Yxhult leder serien på 11 poäng före Degerfors som har 10, vilket skulle matchas av ÖSK vid en vinst i kväll.

ÖSKs outtalade målsättning för både U19- och U17-lagen är att ta den förstaplats som innebär avancemang till resp. elitdivisioner. För att uppnå den målsättningen krävs det en förstaplats i seriespelet varför kvällens match är viktig.  Kvällens motståndare ligger en poäng efter ÖSK med en match mer spelad så rent fotbollsstatistiskt borde ÖSK ligga bra till för en vinst.

ÖSK har inte skrivit något om matchen på sin hemsida än så vi vet inget om hur truppen ser ut. Rimligtvis startar utespelarna i spetsgruppen (Sebastian Ring, Filip Albertsson, Anton Westerlund och Lukman Murad) samt 19-åringarna David Johansson och Stefan Hannasson om dessa är tillgängliga. Påfyllning i första hand från 95-orna eftersom ÖSKs U17-lag ju skall spela ligacupsfinalen på lördag mot AIK.

I helgens bortamatch mot Spårvägen (vinst med 2-0) ställde man upp startelvan på följande sätt:  Jonathan Thuresson, – Philip Holmer, Anton Westerlund, Carl Ekstrand-Hamrén, Oscar Fardelin – David Johansson, Stefan Hannason,
Filip Albertsson, Lukman Murad  – Simon Glännestrand, August Wiklund och det blir nog något liknande i den här matchen. Ersättare i Stockholm var Sebastian Heimeryd, Amel Rastoder, Filip Rinne, och Martin Springfeldt. Av dessa var det bara Springfeldt som fick speltid och då blev det inte mer än 10 minuter.

I kvällens match är August Wiklund avstängd på grund av att han redan fått tre gula kort.

Kvällens match spelas på Behrn Arena med avspark kl. 20:00.

Tillägg: Ingen trupp, men väl en avstängning.
ÖSK: U19 – Äntligen Behrn

1 kommentar – kommentera

Mattias

Finns en notis nu tyvärr ingen trupp utlagd på hemsidan, p96 killarna kommer sannolikt inte spela utan träna med u17 inför liga cupfinalen som går på lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.