Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Södervinst i historiskt örebroderby

Söders målskyttar mot Öfvre Adolfsberg: Ida Scherling, Ann-Sofie Frost och Milisa Ahmetagic. (Fotot från söderdamernas hemsida).

Söders målskyttar mot Öfvre Adolfsberg: Ida Scherling, Ann-Sofie Frost och Melisa Ahmetagic. (Fotot från söderdamernas hemsida).

ÖSK Söders damlag kunde addera en efterlängtad trea i poängkolumnen efter gårdagskvällens historiska örebroderby mot Öfvre Adolfsberg. (Historisk blev matchen eftersom det var första gången som lagen möttes i div 1). Och inte blev saken sämre av att även målskillnaden kunde bättras på med samma siffra. Bloggen hade tyvärr inte någon möjlighet att närvara vid matchen, som enligt matchrapporten på Söderdamernas hemsida bjöd på ett inspirerat presspel från hemmalagets sida.

Förmodligen gick det lite lättare att genomföra match och taktik tack vare ett tidigt ledningsmål. Ann-Sofie Frost öppnade sitt målkonto för året redan efter nio minuter framspelad av Sara Sandberg. Före halvtidspausen kunde sedan mittbacken Melisa Ahmetagic öka på till 2-0 genom ett volleyskott på en andraboll efter hörna. Som om inte det var nog gjorde sedan Ida Scherling 3-0 redan två minuter in i den andra halvleken. Det är sådant som kan knäcka den bästa och det räckte i alla fall till för Öfvre Adolfsberg, som inte verkar ha fått så mycket uträttat av matchrapporterna att döma.

Söder, som har en hel del skadeproblem i truppen för tillfället, valde att låta Sara Sandberg få en plats i startelvan och senare under matchen fick Freja Olofsson och Vendela Ekstrand-Hamrén, två av klubbens unga talanger, möjlighet att känna på hur det är att spela fotboll i div 1. Kul , tycker bloggen.

Gårdagens poängtrea räckte till för att föra laget upp ovanför nedflyttningstrecket om än bara tack vare två måls bättre målskillnad än Fanna BK, som ligger närmast strecket sett underifrån.

På programmet står nu en bortamatch mot suveräna serieledarna Västerås BK30 (5 matcher, 5 vinster och 18-1 i målskillnad). Därefter väntar en ny streckmatch eftersom det blir just Fanna BK som gästar Behrn Arena.

Söder Dam: Viktig vinst i derbyt!

NA: ÖSK körde över Öfvre

5 kommentarer – kommentera

Mattias

Även Vendela Hamren gjorde div 1 debut, född 96.

Jens

Blggen skrev ju om henne redan…

Ficedula hypoleuca

Jens,
Jag lade till henne efter påpekandet från Mattias. Att hon inte kom med från början skyller jag på matchens domare som inte fullgjort sina skyldigheter och lagt in en komplett matchrapport.

Mattias

Inte helt ovanligt med dessa rapporter som lämnar en del övrigt att önska..

Jens

Tur att bloggen finns!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.