Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bättre varningsstatistik för ÖSK i år

Bidrar (indirekt) till statistkförbättringen.

Bidrar (indirekt) till statistkförbättringen.

Jämfört med förra året har ÖSKarna hamnat betydligt mindre i domarnas anteckningsböcker. Efter sju matcher förra året hade ÖSK redan hunnit dra på sig 21 varningar, samt haft två spelare avstängda (Grahn och Wikström). Dessutom ådrog sig Mohammed Saeid två varningar i den sjunde omgångens match emot Djurgården och var alltså avstängd i den åttonde omgången. I år ser läget betydligt bättre ut. Så här långt efter sju omgångar har man bara fått 13 varningar och ännu inte haft någon spelare avstängd.

Efter de inledande matcherna minskade dock varningsfrekvensen förra året och när serie var färdigspelad hade laget ackumulerat 82 varningar vilket gav ett matchsnitt på 2,7.  (Det kan ju ha berott på att Grahn inte spelade så mycket).  Allsvenskan totalt hade 724 varningar med ett snitt på 3,01.

Fjolårets Superettan hade 836 varningar totalt, vilket gav ett snitt på 3,48 per match. Årets Superettan efter sju omgångar har genererat 213 varningar vilket ger ett snitt på 3,80 per match.

1 kommentar – kommentera

Kal Ström

Fint. Sånt här gillar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.