Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Storvinst i tidigt toppmöte

I ett tidigt toppmöte besegrade ÖSKs lag i U17-serien sina gäster från IK Oddevold med klara 6-1. Bohuslänningarna kom till Örebro med den förnämliga målskillnaden 30-1 efter tre matcher, men i dagens match på Ekäng bleknade de förvånansvärt mycket efter en pigg första kvart. ÖSKarna gjorde som de brukar göra – de malde ner sina motståndare, som i den andra halvleken inte hade mycket att sätta emot. ÖSKs stora seger var desto mer anmärkningsvärd eftersom de fick Henning Nordvall utvisad (olämpligt ordval) med drygt 10 minuter kvar av den första halvleken. Vid utvisningen var ställningen 2-1 efter det att ÖSK tagit ledningen med 2-0 genom två mål av David Holm. Oddevold hade sedan just reducerat genom en straff någon minut före utvisningen. Ett rätt kritiskt läge med andra ord.

Från 4-3-3 till 4-4-1.
Rickard Torstensson svarade på det antalsmässiga utmaningen genom att ställa om sitt lag från den normala 4-3-3 upställningen till en till synes mer defensiv 4-4-1, där yttrarna Felix Möller och Martin Springfeldt fick lov ta ett större defensivt ansvar. ”Jag visste, att även om vi täpper till bakåt så kommer vi ändå att skapa chanser framåt med våra giftiga anfallare”, berättade han efter matchen. En väldigt lyckad omdisponering av laget skulle det visa sig, eftersom Oddevold efter detta i princip inte skapade någonting mer av anfallsmässigt värde. Så när som på ytterligare en straff i slutminuten, men den slogs högt över och dessutom utanför.

Bra start på andra.
I andra halvlek fick ÖSK sedan något av en drömöppning, när Gustav Fardelin redan i den andra minuten kunde slå in det viktiga målet till 3-1 efter kalabalik i Oddevolds straffområde efter en fast situation. Bollen kom ut till Gustav som ur halvsnäv vinkel till synes behärskat placerade den i mål. Tio minuter senare gjorde Felix Möller det mål som definitivt knäckte motståndarna. Han kontrollerade ett långt uppspel, lurade några motståndarförsvarare så att han kom fri med målvakten. I de lägena brukar Felix göra mål och det gjorde han den här gången också.

Det rinner iväg.
Där var väl matchen i princip över, men Amel Rastoder såg ändå till att två gånger om bättra på ÖSKs siffror. I den 60:e minuten blir Martin Springfeldt väldigt bryskt nedgjord i Oddevolds straffområde och Amel slår in den efterföljande straffen lågt nära stolproten. Oddevolds målvakt gick åt rätt håll, men hann inte ner för att kunna mota bollen. Några minuter senare får Amel en pass från Felix Möller och söker sig in mot straffområdet i hopp om att hitta en lucka i gästernas försvarslinje. Det gör han också vilket resulterar i ett hårt skott utom räckhåll för Oddevolds målvakt.

Efter det sjätte målet drar ÖSK ner på tempot och låter succesivt bänkspelarna komma in för att få några minuter de också. Oddevold å sin sida har som sagt redan givit upp och åstadkommer inte så värst mycket framåt.

Starkt kollektiv – som vanligt.
Som vanligt när det gäller det hör laget är det i första hand den kollektiva insatsen som skall hyllas. Alla jobbar hårt matchen igenom och trots det antalsmässiga underläget dominerar man spelmässigt under den andra halvleken. Bloggen skulle gärna plussa för Joel Nilsson och Amel Rastoderpå mittfältet samt radarparet Felix Möller och David Holm i den offensiva avdelningen, men det vore faktiskt rätt orättvist mot de övriga spelarna, som alla gjorde vad som kunde förväntas av dem (och de flesta mer därtill).

Matchfakta: ÖSK U17 – IK Oddevold 6-1 (2-1)

13. 1-0 David Holm (Felix Möller)
25. 2-0 David Holm (Martin Springfeldt)
31. 2-1
33. Utv Henning Nordvall
46. 3-1 Gustav Fardelin (Oskar Ålgars)
55. 4-1 Felix Möller (Gustav Fardelin)
60. 5-1 Amel Rastoder (straff)
65. 6-1 Amel Rastoder (Felix Möller)

Laguppställning: Kalle Westdahl – Oskar Ålgars, Isac Uddling, Gustav Fardelin (k), Edwin Ahlnäs (v), – Joel Nilsson (65), Amel Rastoder (65), Henning Nordvall – Felix Möller (75), David Holm (65), Martin Springfeldt
Ersättare: Mikael Loön (65), Oscar Olofsson (65), Rikard Hallgren (65), Sebastian Magnusson (75), Andreas Klingström

Bilder från matchen – Peter Fardelins och bloggens egna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Högerklicka på bilderna för att förstora dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.