Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 Elit: Seger mot Karlslund

Fem nöjda målskyttar efter segern mot Karlslund: Hampus Lind, Tobias Söderman, Konrad Gustafsson, Emil Helander och TIm Bergström.

Fem nöjda målskyttar efter segern mot Karlslund: Hampus Lind, Tobias Söderman och Konrad Gustafsson med tvåmålsskyttarna Emil Helander och Tim Bergström.

ÖSKs 97-or hade inga problem med att besegra Karlslunds IF i kvällens match i den regionala serien. Matchen som sådan tog dessutom nästan slut mer eller mindre när den började. Redan vid enminutersmarkeringen tog ÖSK ledningen med 1-0, då Tobias Söderman avslutade ett inspel från William Gunnarsson på bästa sätt. Fem minuter senare var målskörden fördubblad. Precis som vid det första målet var det William som stod för förarbetet. Exekutor denna gång var dock Tim Bergström.

Karlslund reducerade visserligen till 2-1 efter en kvart, men eftersom William och Tim fixade till 3-1 målet bara någon minut senare fick motståndarna aldrig riktigt häng på hemmalaget. Hampus Lind gjorde 4-1 när han på egen hand bröt igenom Karlslunds försvarslinje och 5-1 svarade tidigt inbytte Emil Helander för efter att ha fått en touch på en boll som ”kom ner från himlen”. Att Emil var på plan berodde på att Hampus tyvärr fått lov att gå av efter att ha ”fått” en ordentlig lårkaka någon minut tidigare.

Inför och under andra halvlek bytte ÖSK en hel del spelare och dessutom positioner så det blev inte så värst mycket till ordnat spel efter pausen. Dessutom var det nog många spelare som var sugna på att komma med i målprotokollen och därför körde lite extra mycket på egen hand. Det sjätte målet genom ett kraftfullt skott vid främre gjorde hur som helst inbytte Konrad Gustafsson. Karlslund stack emellan med ett andra reduceringsmål innan Emil Helander utnyttjade en del strul i Karlslundsförsvaret, då han fastställde slutresultatet 7-2 med någon minut kvar att spela.

Inte direkt någon höjdarmatch, tyckte bloggen om man bortser från poäng- och målskörd som givetvis var positiva. ÖSKs två snabba mål i början av matchen gjorde att det aldrig blev riktigt spännande. Ibland och särskilt under andra halvlek blev det lite väl mycket raggarfotboll, även om ÖSK ibland fick till riktigt snygga kombinationer. Med avslutsskärpan framför mål var det dock sämre beställt. Hade den varit bättre hade slutresultatet blivit tvåsiffrigt för ÖSK.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Bilderna i bildspelet kan ses i naturlig storlek med bättre upplösing genom högerklick på bilden ifråga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.