Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder herr: Ny förlust i fyran

Det blev inga poäng för ÖSK Söder i den fjärde omgången heller, när Öfvre Adolfsberg gästade Ekäng. I en på det hela taget jämn match var det förortslaget som drog det längsta strået och fick med sig alla tre poängen. Jämfört med de tidigare matcherna den här säsongen blev det en relativt chansfattig tillställning. Öfvre var dock skickligare på att ta vara på de möjligheter som skapades och på så sätt var segern inte orättvis, även om man hade kunnat motivera ett oavgjort resultat också sett till spelfördelningen på plan.

Öfvre med de tidigare talangtruppsspelarna Viktor Crona, Pontus Brunzell och Philip Öhlund i laget tog ledningen efter en halvtimmes spel. Ett halvsnett inlägg från kanten nådde fram till en rätt ensam Christoffer Åsenlund någon meter framför mål. Denne placerade sin nick utom räckhåll för Andreas Lundgren i Söders mål. Hemmalaget hade å sin sida inte speciellt många eller vassa chanser under den första halvleken. Konate Sekou var rätt fri vid ett tillfälle, men fick för dålig vinkel och hans hårda skott träffade burgaveln.

Andra halvlek började med ett visst spelmässigt övertag för Söder, som nästan fick grepp om spelet utan att för den sakens skull kunna vaska fram några egentliga målchanser. Istället blev det den kvicke Åsenlund som kunde dubbla på sin och gästernas målskörd. Ett framspelning mot en högt stående backlinje slutade med att han kom helt fri från ungefär halva plan och han hade inga problem att med farten på sin sida runda ÖSKs målvakt.

Efter 0-2 målet lyckades ÖSK faktiskt få ett bättre grepp om spelet. Det verkade vara hemmalaget som hade den bästa orken. De riktigt heta målchanserna lös dock på det hela taget med sin frånvaro med några få undantag. Väldigt nära var Rafail Kiose som i ett energifyllt genombrott prickade ribbans underkant från nära håll.

ÖSK överraskade genom att kunna spela Hamid Sadid, som var avstängd i matchen mot Sturehov, men som ännu inte fått det slutgiltiga ställningstagandet av vad utvisningen mot Laxå kostar i form av matchavstängningar. I andra halvlek byttes Oluwafemi ”Femi” Akinde-Adeoluwa in för sin första match för Söder på ett antal år. Bloggen tycker givetvis att det alltid är trevligt att se återvändare på planen. Femi kan nog dessutom bli en tillgång anfallsmässigt med sina småluriga framspelningar och vrickningar. Mindre roligt var det att Davide Bracaglia, som byttes in i andra halvlek, tvingades gå av efter bara några minuter med en befarad muskelbristning.

Plus i dagens match vill Bloggen ge till stabila Amadou Diallo och Aimé Elloh i backlinjen, till den defensiva mittfältsduon Rafail Kiose och Lucas Karlén (första matchen från start i år) som bar upp mycket av lagets spel samt till ensamanfallaren Konate Sekou, som jobbade hårt och fick ta emot en hel del ”stryk”.

Matchen dömdes utan några större misstag av Christer Lundsten, som delade ut fyra befogade kort (hårt spel resp. spelförstörelse) till Söders spelare, medan Öfvre tog sig igenom matchen utan varningar. Från Söders sida hade man nog gärna sett att även Öfvre fått några varningar för spelförstörelse, medan man från Öfvres sida ansåg att Söder fick alldeles för många frisparkar.

Närmast på programmet står nu en motståndarfri fredagskväll på grund av att IFK Hallsberg drog sig ur serien i sista minuten. Säkert bra för laget att få vila lite extra efter en rätt intensiv inledning av säsongen.

Matchfakta: ÖSK Söder – Öfvre Adolfsberg FC 0-2 (0-1)

29. 0-1
Cristoffer Åsenlund
58. 0-2 Cristoffer Åsenlund

Laguppställning (4-2-3-1): Andreas Lundgren – Alessandro Eni, Mathias Dimberg, Aimé Elloh, Amadou Diallo – Lucas Karlén, Rafail Kiose – Paolo Rojas(ut 58, in 69), Hamid Sadid, Kenan Korac – Konate Sekou (58)

Ersättare: Martin Ingvarsson (mv), Gustav Isaksson, Davide Bracaglia(in 58, ut 69), Vedran Ljuboja, Oluwafemi Akinde-Adeoluwa (58)

Fotboll Örebro: Referat: Örebro SK Ungdom – Öfvre Adolfsberg FC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.