Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blandat för U-lagen

Förlust för U19.

Det var blandade resultat för ÖSKs två U-lag i helgens matchen. U19 – det äldre laget – var i Kumla för match mot Yxhult IK. ÖSK kom med ett starkt lag som bland annat innehöll de fem spelare i spetsgruppen som representerar ÖSK (Christer Lipovac är den sjätte). Detta hjälpte nu inte utan blev ett enligt rapporterna ungdomligt lag från Hällabrottet som avgick med segern. Efter en mållös första halvlek tog ÖSK ledningen fem minuter in i den andra genom Oskar Ålgars. Yxhult avslutade dock starkt och kunde genom mål i den 80:e och 87:e minuterna avgöra matchen till sin fördel. Noteras kan även att ÖSK tilldelades fem gula kort medan Yxhult klarade sig igenom matchen utan någon varning.


Säker vinst för U17.

Betydligt bättre gick det för det yngre laget som på Ekäng tog emot IK Arvika. Visserligen var det trögstartat i båda halvlekarna men efterhand kom målfabrikationen igång och när matchen var färdigspelad stod det hela 8-1 till de svartvita. Det var dock värmlänningarna som började bäst och under de första 10 minuterna skapade de några chanser som dock Filip Rinne i ÖSK-målet tog hand om på ett säkert sätt. Efter den första (och samtidigt sista) anstormningen från gästernas sida fick ÖSK bättre tag i spelet på mittfältet och det var även en mittfältare som spräckte nollan. Ett distansskott från Joel Nilsson mot den närmsta stolproten såg väl inte helt otagbart ut, men mål blev det.

Joels mittfältskollega Amel Rastoder spädde på med sitt första mål efter 25 minuter när han vände upp och rättvänd kunde pricka in ett tungt distansskott trots ett väl samlat försvar. Tio meter senare kan Amel göra sitt andra mål, men den gången var det på sätt och vis enklare. Det var straff efter en handssituation.

Tunga pjäser på ÖSKs mittfält: Amel Rastoder närmast kameran och Joel Nilsson.

Tunga pjäser på ÖSKs mittfält: Amel Rastoder närmast kameran och Joel Nilsson.

Fram till 3-0 hade ÖSKs anfallare fått finna sig att övertrumfas av en mittfältsduo. Ingen av poängmakarna David Holm och Felix Möller hade varit inblandade i något av de tre första målet. Detta reparerade de dock genom att tillsammans kombinera fram ett fjärdemål i den 38:e minuten. David var målskytten och av bara farten spelade sedan Felix fram även Micke Loön som några minuter före halvtidssignalen kunde göra 5-0.

Andra halvlek började sedan ungefär som den första även om arvikingarna inte kom till lika klara målchanser som i första. Ett mål fick de dock till så småningom, även om det då kom lite emot spelets förlopp. En nick mot krysset vid bortre kunde annars utmärkte Filip Rinne inte avvärja.

Med 20 minuter kvar kunde sedan ÖSK öka på målskörden ytterligare genom några av de spelare som blivit inbytta under andra halvlek. I den 69:e minuten gjorde Henning Nordvall 6-1 på en fin snett-inåt-bakåt passning av Ali Jafri. Tio minuter senare var det ombytte roller, då Henning frispelade Ali med en öppnande passning från mittplan. Henning avslutade sedan målgörandet på egen hand när han kunde avancera oattackerad och med ett hårt distanskott som gick ribba in avslutade han dagens målkavalkad.

Rickard Torstensson kan glädja sig över att ha en väldigt homogen och spelskicklig trupp att arbeta med. I dagens trupp ”saknades” fem spelare som var med i Kumla, Carl Jägerhill spelade inte på grund av en lättare skadad och Mirza Turan rehabtränar fortfarande efter sin knäskada. Trots detta hade man en riktigt stark bänk och vilka som skall vara startspelare är i dagsläget i vissa fall hugget som stucket. Vilket till exempel Henning Nordvall och Ali Jafri visade med sina mål och målgivande passningar när de kom in i andra halvlek. Rickard Hallgren, även han inbytt, var för övrigt även han riktigt nära några gånger att komma med i målprotokollet.

Ytterligare en dag på jobbet? Det är svårt att se att killarna just vunnit med 8-1, när Rickard Torstensson summerar upp den just avslutade matchen.

Ytterligare en dag på jobbet? Det är svårt att se att killarna just vunnit med 8-1, när Rickard Torstensson summerar upp den just avslutade matchen.

Nästa vecka kommer man att ställas inför en svår uppgift. Uddevallalaget Oddevold kommer till Ekäng och de har börjat serien minst lika bra som ÖSKarna eller vad sägs om nio poäng på tre matcher och målskillnaden 30-1. ÖSKarna har som jämförelse 12 poäng med en match mer spelad och målskillnaden 22-4.

Laguppställning: Filip Rinne – Kevin Wester, Isac Uddling, Gustav Fardelin (k), Andreas Klingström (60) – Mikael Loön, Amel Rastoder (60), Joel Nilsson (60) – Felix Möller (46), David Holm, Oscar Olovsson

Ersättare: Ali Syed Jafri (46), Sebastian Magnusson (60), Rikard Hallgren (60), Henning Nordvall (60)


Det regionala P16-laget var igår i Karlstad och mötte FBK Karlstad. Det har inte kommit någon information om den matchen på nätet än, men inofficiellt sägs det att ÖSK vann med 7-1.

2 kommentarer – kommentera

Jens

Startelvan U19?
Väldigt lite info på ÖSK sidan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.