Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder herr: Inte tredje gången heller

För första gången i vår tog ÖSK Söder ledningen i en seriematch. Även om det var knappt. Det krävdes nämligen en straffräddning av Andreas Lundgren i ÖSKs mål för att Paolo Rojas säkert slagna straff 10 minuter senare skulle bli först. Spelet hade så långt varit rätt jämnt och relativt chansfattigt. ÖSKs Kenan Korac fick visserligen se ett skott efter en kvart ta strax under kryssribban – men mer på utsidan av stolpen än på målsidan skall tilläggas.

Minuten efter Kenans skott får Sturehov en utmärkt chans att ta ledningen. Straff dömd efter vad man väl i alla fall från ÖSK-håll verkar ha ansett vara en domarmiss. Andreas står kvar tillräckligt länge för att gå åt rätt håll, när straffen väl slås och han kan mota ut skottet mot sidlinjen. Tio minuter senare får så ÖSK ”sin” straff. Hands på en spelare från Sturehov efter en hörna – inte heller det domslutet kändes väl helt övertygande, även om det ibland kan vara rätt svårt att avgöra om en hands verkligen skall dömas. Hur som helst. Paolo Rojas visar sig vara en utmärkt straffskytt och sänker den hur säkert som helst, lågt till vänster nära stolproten. Alexander Skattberg i Sturehovs mål var chanslös.

Någon halvtidsledning blir det dock inte för ÖSK, eftersom Hovets Magnus Bengtsson kommer in bakom ÖSKs försvar på en väl avvägd långboll av Anton Kroona (tror jag det var). Bengtsson kommer helt fri framför Andreas i ÖSK-målet och får fram en fot för utjämningen. Det kändes nog lite onödigt i det läget eftersom det verkade som om ÖSK hade rätt bra kontroll.(Notering: Kontroll i en fotbollsmatch har man ända till dess att man inte har det längre)

Efter en på det hela taget jämn första halvlek kändes det som om matchen i princip skulle kunna sluta hur som helst. Båda lagen hade skapat chanser även om de inte var speciellt många. Sturehov ville dock annorlunda och tog i andra halvlek över både spel och chansskapande. Redan i den 50:e minuten får de ett mål bortdömt för en knapp offside. Det är bara ett bra målvaktsspel av Andreas som håller ÖSK kvar i matchen.

En kvart in i halvleken går det dock inte att hålla emot längre även om matchförloppet före målet mycket väl kan diskuteras. Rafail Kiose fälls på Sturehovs planhalva och skall ha en frispark, men domaren verkar anse att Rafail spelar över och låter därför spelet gå vidare. En snabb framspelning över ÖSKs backlinje till en möjligen offsidespringande anfallare (han kom väldigt fri i alla fall) som ensam försöker runda Andreas i ÖSK-målet. Denne halvräddar skottet, men kan ändå inte hindra att bollen tar vägen in i nätmaskorna. Ingen ÖSK-försvarare fanns heller till hands för att mota det halvstoppade skottet. En varning blev det dessutom för Andreas som kommenterade den ojämna domarinsatsen.

Sturehov gör sedan ett tredje på ungefär samma sätt som de skapat chanser tidigare i matchen. Magnus Bengtsson kommer fri (Kroona igen?) mot Andreas i ÖSK-målet och som den måltjuv han är så rullar han den enkelt vid sidan men utom räckhåll. Utöver de tre målen har Sturehov dessutom ett skott som i alla fall sett på avstånd verkar ha varit inne och vänt. Studs på målets stödhjul innan bollen kom till ro studsat i famnen på Lunkan.

ÖSK gav trots underläget inte tappt och Patrick Ingvarsson skickade mot slutet av matchen fram det tunga artilleriet som understöd i anfallet, alltså Aimé Elloh. Med två minuter kvar reducerar Kenan Korac med ett lobbskott från halva halva. Bollen går över Alexander Skattberg men under ribban. Snyggt! Matchens avslutas med några nervösa minuter för Sturehov med ett ÖSK som trycker på. Närmare än en resultatlös hörna vid 90-minuters markeringen kommer man dock inte.

ÖSK Söders tränare Patrick Ingvarsson var inte alls nöjd med vad hans lag presterade i matchen. Det blev för stora avstånd mellan lagdelarna, tyckte han och backlinjen stod ofta för högt upp, vilket öppnade lite väl mycket för Sturehovs långbollar mot snabba anfallare. ÖSK saknade den avstängde Hamid Sadid och dessutom satt Konate Cheick vid sidan av med känningar i ljumsken. Kenan Korac som tog jobbet som anfallsspets hade några bra avslutsförsök och gjorde ett fantastiskt mål, men kändes i andra lägen lite väl tunn. Frågan är om han inte skulle göra sig bättre på en kant, men så länge som Konate inte är spelar är anfallsalternativen begränsade.

På mittfältet såg man visserligen ibland antydningar till ett ordnat spel, men inte tillräckligt mycket eller ofta för att man skulle kunna oroa Sturehov på allvar. Paolo Rojas var den som såg mest konstruktiv ut och han gjorde nu mål för tredje matchen i rad (även om det var ett straffmål den här gången). Backlinjen släppte till alltför många chanser för att den skall få godkänt. I man-mot-man spelet skötte sig främst Alessandro Eni bra. Andreas Lundgren i målet gjorde vad han kunde för att hålla kvar ÖSK i matchen, men med det antal chanser som Sturehov radade upp i andra halvlek räckte detta inte för att det skulle bli poäng.

Matchens domare Vedad Besic gjorde ingen bra match, vilket bidrog till att humöret på planen ofta blev onödigt irriterat. Sju gula kort delade han ut, av vilka ÖSK fick fyra. Två för snack efter mindre lyckade domarinsatser, ett för en våldsam (men missad) tackling av Rafail Kiose, efter det att domaren inte givit honom den frispark han borde ha haft. Den sista varningen gick till Alexander Ottosson efter en kollision med Skattberg i Sturehovsmålet. Att Alex blev ordentligt dragen tröjan sekunderna innan beivrades dock inte.

Matchfakta: ÖSK Ungdom (Söder) – IK Sturehov 2-3 (1-1)
28. 1-0 Paolo Rojas (straff)
36. 1-1 Magnus Bengtsson
58. 1-2 Sammi Morjane
81. 1-3 Magnus Bengtsson
88. 2-3 Kenan Korac

Laguppställning (4-2-3-1): Andreas Lundgren – Alessandro Eni, Mathias Dimberg (k), Aimé Elloh, Amadou Diallo – Rafail Kiose, Gustav Isaksson (61) – Paolo Rojas, Vedran Ljuboja (72), Davide Bracaglia – Kenan Korac
Ersättare: Martin Ingvarsson (mv), Alexander Ottosson (61), Osama Hamed, Lucas Karlén (72), Edvin Almgren Matthiesen

Fotboll Örebro: Örebro SK Ungdom – IK Sturehov
NA: ÖSK Söder–Sturehov 2–3 (1–1)
NA:s Division 4-Blogg: Hovet-ÖSK 3-2(1-1)

2 kommentarer – kommentera

marcus

Hej,
har följt din blogg/sida under ganska lång tid och tyckt att du kommer med en hel del roliga infallsvinklar men varför börja såga domarna i div 4 så längs med fotknölarna som du gjort i de två senaste inläggen?

Jag vet att de flesta domarna i div inte håller värlsklass men i de matcher jag kollat (de är många) så håller domarna högre klass än spelarna för det är inga proffs vi talar om här.

men som vanligt när det lag man håller på .förlorar så är det ju självklart domarens fel, han gjorde si eller så, blåste inte där.

Hur många pass missade man som spelare.
Hur många löpningar tog man fel eller inte alls?
Hur många ggr missade man markering?
Hur många gånger ,klarade man inte av att träffa det STORA målet?
Hur många ggr missade man sin dragning?

Som sagt ställer man domaren mot spelarna så kan jag garantera att domare även i denna matchen gjorde mindre fel än spelarna trots att jag inte sett matchen.

Ficedula hypoleuca

Man skulle väl kunna säga, att det finns bra dåliga domare och så finns det dåliga dåliga domare.

Jag brukar normalt inte kommentera domarinsatserna väl medveten om att de har en svår uppgift.

I de två ÖSK Söder matcherna i vår anser jag att de varit alltför inkonsekventa i sina bedömningar, vilket haft betydelse för matchförloppet. Då påpekar jag detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.