Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inför länsderbyt

2011-07-03_Västra ÖSK _ Elfsborg


130510. Degerfors IF: Solberg laddad inför derbyt

130510. 9.000 passerade.
NA skriver, att nu är 9.000 biljetter sålda till länsderbyt på måndag. Hos ÖSK hoppas och tror man på en publiksiffra över 10.000. Fast då vill det till att de flesta med årskort och företagsabonnemnag dyker upp. Det har nog varit lite si och så med det tidigre i år.

Samtidigt verkar det ha kommit grus i maskineriet hos Örebrokompaniet som säljer lösbiljetterna i förköp till matchen. ÖSK skriver, att man kommer att ha öppet på ÖSK-kontoret i morgon (lördag) mellan kl. 10:00 och 14:00. Detta på grund av att man hos Örebrokompaniet har problem med en biljettskrivare. Smidigast är det givetvis att boka och skriva ut biljetten direkt via nätet. Då kan man ju dessutmom få en bra och stressfri överblick över vilka platser som fortfarande är lediga. Nätbokningen sköter man via webbiljett.


130509. Degerfors IF: Dags för derby!

I Degerfors blickar man med förkärlek bakåt i tiden. Antagligen för att det inte finns så värst mycket i nutid att glädja sig över.

130509. NA: Anttonen tror på derbyseger (video)
130509. ÖSK: Axén inför derbyt mot Degerfors


130508: Kamara tror på spel mot Degerfors.

FotbollDirekt har intervjuat Alhassan Kamara om hur han ser på sin situation i ÖSK.

130507. Nu är 8.500 biljetter sålda.
Intresset för länsderbyt på Behrn Arena verkar vara stort och en rekordpublik väntas. Nu är det ju i och för sig inte så svårt att slå årets publikrekord på ca. 4.100 åskådare från premiärmatchen mot IFK Värnamo, men ändå. NA skriver, att nu är 8.500 platser sålda/bokade och att det är ett stort intresse. Tidningen har talat med ÖSKs marknadschef Eva Palmér som konstaterar att det börjar ta slut på (bra) sittplatser. Säkrast är det därför att boka sin plats i förväg hos Örebrokompaniet eller direkt över internet hos Webbiljett.


130507. Svartvitt gäller.

Svartvit klädkod

ÖSK skriver på sin hemsida, att man uppmanar alla ÖSK-supportrar att klä sig i (enbart) svart och vitt när man går på matchen.130506. 7.000 biljetter sålda.
ÖSK skriver på sin hemsida, att man redan sålt 7000 biljetter till derbyt mot Degerfors. Nu innebär väl detta inte, att det kommer att komma misnt 7000 åskådare till matchen. En hel del av dessa biljetter avser säsongsplatser och ”sponsor”platser och det är inte säkert att dessa besätts på matchdagen. Men det kommer säkert att bli en hel del folk under förutsättning att det inte regnar.

Sportklubben skulle onekligen behöva en hel del åskådare för att bättra på sitt publiksnitt. Enligt tidigare uppgifter har man budgeterat med publiksiffran 5.000 per match i åtanke och hittills har det inte alls varit så många på Behrn Arena. Publiksnittet efter tre matcher är ca. 3.600, vilket innebär att man skulle behöva ha en derbypublik på lite drygt 9.000 för att i alla fall tillfälligt hamna på den budgeterade publiksiffran.


130506. Offsides derbynummer.
I det senaste nummret av fotbollsmagasinet Offside skriver man om derbyn. En av de matcher som ådragit sig redaktionens intresse är den som spelades på Stora Valla den 11 september 1993. Det var då som Lasse Zetterlund kapade Ulf ”Mål-Otto” Ottoson så olyckligt att benet gick av.

Tidningen har talat med flera av de personer som på ett eller annat sätt var inblandade i händelsen, bland annat med Mål-Otto själv, Magnus Sköldmark som var en av ÖSKs spelare samt Yrjö Toivonen, dåvarande ordföranden i Degerfors (och tydligen Olas pappa). Klart intressant läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.