Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tusen såg ”NA”:s websändning

I papperstidningen kunde man idag läsa, att NA:s paketering av Csports websändning av matchen lockade ett tusen åskådare. En siffra som man på tidningen tydligen tyckte var bra (eftersom man publicerade den). Av de tusen åskådarna var ca. 700 prenumeranter på tidningen och de övriga 300 alltså vanligt folk.

Sändningen drabbades av vissa tekniska problem, vilket gjorde att den inte kom fram till de som tänkt se den på sina läsplattor eller mobiltelefoner. Bloggen som är mer konservativ i sitt mediaval kunde se den första halvleken på datorn och den andra streamad direkt till TV:n. Det gick bra båda vägarna även om bildkvaliteten inte var den bästa på platt-TVn.

En konsekvens av dessa sändningar skulle kunna bli, att NA inte bevakar ÖSKs bortamatcher lika intensivt i fortsättningen. Till Falkenberg sände man inget reportageteam utan nöjde sig med en inhyrd lokal kraft. Något som inte direkt höjer kvaliteten på det egna materialet. För tidningen är det här givetvis en intressant lösning om man både kan ta betalt för en ompaketterad video-ström samtidigt som man kan spara in på kostnaderna för att sända ut några av de egna journalisterna.

Kvaliteten på websändningen var väl så där. Bildkvaliteten var långt ifrån hundraprocentig, kameravinklarna få och kommentatorn inte så värst påläst om ÖSK. Men mer skall man kanske inte begära för 49 kronor. Kul hur som helst att kunna se matchen och inte bara läsa om den.

Tillägg: NA meddelar, att frånvaron av egna journalister i Falkenberg inte berodde på spariver utan på en tillfälligt ansträngd personalsituation. Fortsättningsvis kommer det att bli egen personal även på bortamatcherna, säger man från tidningens sida. Bra det, tycker Bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.