Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: ÖSK tar täten

ÖSKs U17-lag tog vad som verkar ha varit en enkel seger, när de på bortaplan mötte Mölnlycke IF i U17-serien (som tidigare kallades för pojkallsvenskan). ÖSK och speciellt Mikael Loön rivstartade och redan innan den första minutmarkeringen  passerats hade ÖSK tagit ledningen. Rivstarten var i och med detta inte avslutad. Martin Spingfeldt blev nästa namn i målprotokollen och detta dessutom två gången om. Martin målade i åttonde och elfte minuten. Framspelare till alla tre målen var David Holm. Efter de tre målen tycks ÖSKs anstormning ha bedarrat och Mölnlycke kunde reducera innan halvtidsignalen.

ÖSK vann sedan så att säga även den andra halvleken genom två mål av David Holm och ett av Carl Ekstrand-Hamrén. Matchens sista mål gjordes sedan av Mölnlycke så slutresultatet blev 6-2 till de svartvita. Martin Springfeldt hade assisten till samtliga de tre sista ÖSK-målen, vilket möjligen skulle kunna säga en del om matchbilden.

Startelva: Filip Rinne – Oskar Ålgars ,Gustav Fardelin, Carl Ekstrand-Hamrén, Edwin Ahlnäs (60) –  Alen Rastoder (70), Henning Nordvall (60), Joel Nilsson (60) – Martin Springfeldt, David Holm, Mikael Loön
Ersättare: Rikard Hallgren (60), Carl Jägerhill (60), Andreas Klingström (60) och Oscar Olovsson (70)

01. 0-1 Mikael Loön (Martin Springfeldt)
08. 0-2 Martin Springfeldt (David Holm)
11. 0-3 Martin Springfeldt (David Holm)
41. 1-3 41 min
57. 1-4 David Holm (Martin Springfeldt)
78. 1-5 78 min Carl Ekstrand-Hamren (Martin Springfeldt)
82. 1-6 David Holm (Martin Springfeldt)
86. 2-6

I och med segern över Mölnlycke, som faktiskt var serietvåa före matchen med två vinster och en oavgjord match, så tar ÖSK över ledningen med nio poäng efter tre matcher och den förnämliga målskillnaden 14-3. Plumpen i protokollet är den mindre goda insatsen mot Karlslund i premiären även om det till slut blev en vinst om än knapp och sen.

Nästa match för laget spelas nästa söndag då IK Arvika kommer till Örebro. Matchen spelas på Ekäng med avspark kl. 16:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.