Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr:Trögstartat i Laxå

Så här tät var tyvärr inte försvarsmuren i början av matchen. Från höger: Alessandro Eni, Paolo Rojas, Davide Bracaglia, Hamid Sadid, Mathias Dimberg (skymd) och Rafail Kiose.

Så här tät var tyvärr inte försvarsmuren i början av matchen. Från höger: Alessandro Eni, Paolo Rojas, Davide Bracaglia, Hamid Sadid, Mathias Dimberg (skymd) och Rafail Kiose.

Att säga att ÖSK Söder inte fick någon vidare start i kvällens match i Laxå är något av ett understatement. I själva verket var det en mindre katastrof. Det första baklängesmålet kom redan i den tredje matchminuten och tre mål i baken hade man efter elva minuter. Om två av målen kan man väl inte säga mer än att de berodde på att ÖSKarna gav bort bollen i onödan. Hemmalaget fick skottmöjlighet och även mål. Mål nummer två skulle man nog kunna klassa som något av en domarmiss efter det att Söders målvakt Martin Ingvarsson manglats ordentligt vid en frispark. Laxå utnyttjar, att ÖSKs målvakt förblir liggande och nickar då det gått fem minuter in sitt andra mål.  ÖSKarna verkade till att börja med ha trott att det på den ojämna planen skulle gå att rulla boll som det gör hemma på Ekäng. Men det gjorde det givetvis inte, vilket gav Laxå de öppningar de behövde.

Efter den bedrövliga inledningen skärpte ÖSKarna till sig och resten av halvleken var om inte deras så i alla fall helt jämn. Ett mål i den 13 minuten genom Paolo Rojas bidrog väl till att ge hopp och en känsla av allt ändå inte var förlorat. Paolo fick bollen i höjd med straffområdesgränsen och hittade rätt med ett lågt skott vid bortre.

Även om ett halvtidsunderläge med 3-1 inte är något önskeläge, så att säga, fanns det nog ändå en känsla vid halvtidspausen att det här nog kanske skulle kunna greja sig. Ytterligare ett ÖSK-mål kändes faktiskt inte som någon omöjlighet som spelet sett ut mot slutet av den första halvleken. Men det blev i stället Laxå som i den 60:e minuten gjorde matchens fjärde mål efter nytt slarv i ÖSK-försvaret. Där grusades effektivt alla  eventuella förhoppningar om att det skulle kunna gå att komma ikapp.Två minuter efter det fjärde laxåmålet drabbades ÖSK sedan av en utvisning. Hamid Sadid verkar ha sagt något olämpligt till matchens domare efter att denne missat en frispark, som borde ha dömts till Hamids favör. I stället fick han se det röda kortet. En riktigt svag insats av matchdomaren, men samtidigt väldigt klantigt av Hamid, som borde känna till att domarnivån i div 4 ofta är långt ifrån perfekt.

Samir Bahtijaragic domslut var ibland lite svåra att förstå.

Samir Bahtijaragics domslut var ibland lite svåra att förstå.

Patrick Ingvarsson väljer, trots att man blivit en man kort, att låta sitt lag fortsätta att anfalla och laget spelar faktiskt sin bästa fotboll efter Hamids utvisning. Men förmodligen var det även så att Laxå tog det lite lugnare med en man mer på plan och med tre mål mer i resultatet. Söder får faktiskt utdelning på sitt optimistiska spel, när Aime Elloh i den 72:a minuten med en konstspark på en andraboll efter hörna kan snygga till siffrorna. Med ryggen mer eller mindre vänd mot motståndarmålet vände han upp och slog in ett hårt volleyskott i Laxåmålvaktens bortre hörn. Mot slutet av matchen är Söder sedan helt klart det jagande laget, medan Laxå mest får ägna sig åt att slå ifrån sig.

ÖSK pressar hårt under matchens sista minuter och spelade med både Aime Elloh och Amadou Diallo som anfallare, men lyckas inte putsa till siffrorna ytterligare. Nu skall det för fullständighetens skull även påpekas, att Laxå hade några riktigt bra möjligheter att bättra på sina målsiffror under andra halvlek. Vid ett tillfälle hade de ett hårt skott i ribban som studsade rakt ner och en nick på den bollen tog även den i ribban innan Martin Ingvarsson kunde greppa den. De hade även ett hårt skott efter hörna, som räddades av en söderspelare på mållinjen och sedan ett skott på andrabollen som uppoffrande räddades av Mathias Dimberg, som slänger sig och på hockeymanér blockerar ett hårt skott.

Patrick Ingvarsson var efter matchen givetvis inte nöjd med förlusten, men menade samtidigt att så här kan det bli första gången för året som man kommer ut på gräs. Det blir ett annat spel på det gräsliknande underlaget och det var spelarna till att börja med inte riktigt beredda på. Positivt var det dock, att laget visade prov på en riktigt bra moral och de gav inte alls upp trots de tre snabba baklängesmålen utan de kämpade på hela matchen, även när de blev en man mindre.

Davide Bracaglia: Åter i Söders matchdress.

Davide Bracaglia: Åter i Söders matchdress eftera att ha blivit spelklar på torsdagen.

Hos Söder som fått sitt italienska nyförvärv Davide Bracaglia spelklar till matchen märktes framför allt Paolo Rojas och Rafail Kiose på mittfältet samt högerbacken Alessandro Eni.

Matchfakta: Laxå IF – ÖSK Söder 4-2 (3-1)
03. 1-0 Ludvig Larsson
05. 2-0 Christoffer Larsson
11. 3-0 Daniel Bengtsson
13. 3-1 Paolo Rojas
60. 4-1 Ozal Soyal
62. utv Hamid Sadid
72. 4-2 Aimé Elloh

Laguppställning (4-2-3-1): Martin Ingvarsson – Alessandro Eni, Mathias Dimberg, Aimé Elloh, Amadou Diallo – Gustav Isaksson (69), Rafail Kiose – Paolo Rojas, Hamid Sadid (utv. 62),  Davide Bracaglia (ut 46, in 72) – Kenan Korac
Ersättare: Konate Sekou (in 46, ut 72), Alexander Ottosson (69), Lucas Karlén

Fotboll Örebro: Referat: Laxå IF – Örebro SK Ungdom
Laxå IF: Referat Laxå IF A – Örebro SK Ungdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.