Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Poängräddning på övertid

Poängräddare i nöden: KIF-lånet Lina Domberg och ÖSK Söders målskytt Sophie Sörqvist.

Poängräddare i nöden: KIF-lånet Lina Domberg och ÖSK Söders målskytt Sophie Sörqvist.

Det brukar heta att över en säsong tar det mesta ut sig. För ÖSK Söders damer gick det fortare än så. I årets första match tappade de en poäng i slutminuten efter att ha dominerat spelmässigt. Idag i den tredje omgången tog de tillbaka den poängen, när Sophie Sörqvist på övertid utjämnade till 1-1 efter en välslagen hörna av Sandra Johansson. Inte helt rättvist med tanke på hur spelet hade sett ut under de första 90 minuterna. Motståndarna från IFK Nyköping hade nämligen dominerat spelmässigt under så gott som hela matchen. Hade det inte varit för storspelande KIF-lånet Lina Domberg så vet man inte hur det hade slutat. Lina var hur säker som helst, både efter marken och i luftrummet över mållinjen.

Matchen började precis som årets tidigare två matcher har börjat, nämligen med ett mycket tidigt mål. Efter det att Söders mittback Stina Gävbo tappat bollen kom IFK Nyköpings anfallare Tove Almqvist fri och kunde sätta den högt. Inte så roligt med tanke på att den förra matchen mot Västerås IK börjat på ungefär samma sätt och då kom Söder aldrig in i matchen. (I alla fall om man skall tro matchrapporterna från Västerås).  Trots (eller möjligen på grund av) det tidiga baklängesmålet hade Söder svårt att få igång något eget ordnat anfallsspel. Det var faktiskt inte förrän med ungefär 10 minuter kvar av halvleken som ÖSK fick till några bra avslut mot Nyköpings mål. Rebecka Johansson hade ett hårt skott som tyvärr gick några decimeter över och Astrid Walldén var framme och nickade efter en frispark. Nyköping å sin sida avslutar halvleken med ett skott i ribban.

Ida Scherling - strategen på ÖSK Söders mittfält.

Ida Scherling – strategen på ÖSK Söders mittfält.

Andra halvlek börjar sedan inte speciellt bra för ÖSK Söder. Nyköping hinner med ytterligare några målchanser innan det efter 10 minuter är färdigspelat för Emma Tivemo. Hon byts ut efter att ha drabbats av vad som tyvärr verkar vara en muskelbristning. I hennes ställe kommer årsdebuterande Matilda Hallgren in.  Matchbilden håller i sig även efter bytet. Nyköping skapar en hel del chanser som sedan Lina Domberg tar hand om på ett säkert sätt. ÖSK får inte så mycket uträttat rent spelmässigt, men känns farliga på de fasta situationerna. Närmast kommer Sophie Sörqvist som har en nick i ribban med ungefär 20 minuter kvar att spela.

Efter hörnnicken så återgår Nyköping till att skapa chanser, som Lina Domberg sedan avvärjer. Söder får å sin sida inte så värst mycket uträttat förutom varningar på Mathilda Hallgren och Sandra Johansson. Den senare efter en klockren tröjdragning. Helt rätt för övrigt av Sandra att ta den i den situationen – det hade kunnat bli farligt annars. När matchuret redan skulle ha passerat 90-minutersgränsen (om det hade varit igång) får Söder ytterligare en hörna. Det blev ett antal sådana mot slutet av matchen. Hörnas som slås från höger av Sandra Johansson landar i en hög av spelare framför Nyköpings mål och Sophie Sörqvist är starkast (eller snabbast?) och kan trycka in kvitteringen. Stort jubel varpå Nyköping inte hinner mer än att sätta igång igen och slå några passningar.

Koncentererat försvarsspel.

Koncentrerat försvarsspel.

Bra insatser utöver en storspelande Lina Domberg i målet stod Astrid Walldén och Sandra Johansson i backlinjen för. På mittfältet styrde alltid lika kloka Ida Scherling upp spelet på ett bra sätt. Sophie Sörqvist med sin nick i ribban och enpoängsmålet på övertid skall givetvis även ha beröm.

Matchfakta: ÖSK Söder – IFK Nyköping 1-1 (0-1)
02. 0-1 Tove Almqvist
91. 1-1 Sophie Sörqvist

Laguppställning: Linda Domberg – Camilla Erkisi, Astrid Walldén, Stina Gävbo, Sandra Johansson – Susanne Eriksson, Ida Scherling, Emma Tivemo (55) – Elin Pettersson (70), Sophie Sörqvist, Rebecca Johansson (87)
Ersättare: Matilda Hallgren (55), Ann-Sofie Frost (70), Erika Karlsson (87), Vendela Ekstrand Hamrén, Matilda Önnegren

Jag är inte riktigt klar på (och glömde fråga) om ÖSK ställde upp 4-4-2 eller 4-3-3. Rebecka Johansson placerade sig ofta på ett sådant sätt att det var omöjligt att avgöra om hon var vänsterbräddare eller vänsterytter.

NA: ÖSK Söder tog historisk poäng
Sörmlands Nyheter: Fullmatad direktrapportering
Söder Dam: Äntligen poäng!
Cassandra Söder: Matchbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.