Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söderut för ÖSK Söder

ÖSK Söders herrlag reser i kväll till Laxå, Närkesallsvenskans allra sydligaste utpost. På Ramundervallen väntar nyuppflyttade Laxå IF med en förhoppning om att kunna dubbla sin poängskörd. Söder å sin sida, poänglösa i den första omgången, skulle nog väldigt gärna vilja skaffa sig en något fastare grund att stå på än vad den nuvarande nollpoängaren kan erbjuda.

Frågetecknet med stort F är vid den här tiden på året planförhållandena. Precis som för de flesta andra konstgräslag är ÖSK Söder ”bortskämda” av att under hela vintern (och”våren”) kunnat rulla boll på ett i det närmaste perfekt underlag (om man bortser från ishindren). Nu kommer man ut på vad som i alla fall nominellt går under benämningen gräs, men som i verkligheten i bästa fall kanske skulle kunna kallas gräsliknande. Då blir det ju ett annat spel. Nu är det väl säkert så, att inte heller Laxå har hunnit skaffa sig så värst mycket gräsvana – de spelade sin senaste” hemma”match på Hallsbergs konstgräs och det är säkert där de tränat under vintern också.

På Söders hemsida finns det i princip ingenting om match eller trupp utlagd, så Bloggen får med gott samvete nöja sig med att gissa sig till att det inte kommer att bli några större förändringar i startelvan jämfört med det lag som stod upp mot och gav Bosna en riktigt bra match i premiäromgången. På bänken var det då i och för sig rätt tunnt, men bloggen tror att vissa förstärkningar till matchtruppen kan vara på väg in. Både målvakten Andreas Lundgren och Lucas Karlén fanns med i det lag som gästade Åvallen på första maj för ett möte med Lekebergs andralag. (2-2, snygga ÖSK-målen av Johnny Keyrouz och Axel Jerre Larsson).

Motståndarna från Laxå befinner sig i div-4 territorium tack vare den gratisplats, som uppstod då Sköllersta frivilligt flyttade ner sig till femman efter det att stora delar av laget flyttade över till IFK Kumla för fortsatt spel i div 3. Laget lär bestå av relativt unga och orutinerade spelare, tränade av Laxå-ikonen Jimmy Philström, som tydligen i alla fall tillfälligtvis lagt sina fotbollsskor på hyllan. Fast det där med unga och orutinerade har man ju skrivit om ÖSK Söder också inför årets säsong. I sin första match vann Laxå över Assyriska med 3-2, så helt oävna kan de väl inte vara. Bloggen tror på en jämn match där slumpen (aka. ”gräs”planen) kommer att avgöra poängfördelningen.

Enligt information på Laxås hemsida kommer matchen att spelas på B-planen som skall vara i bättre skick än A-planen. Så åskådarna får väl förbereda sig på stålplats, antar jag. Annars har man ju en riktigt fin läktare på Ramundervallen. Avspark kl. 19:00 under överinseende av Samir Bahtijaragic.

Laxå IF: Inför Laxå IF – Örebro SK Ungdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.