Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söderdam lånar målvakt

ÖSK Söder Dam skriver på sin hemsida, att man för matchen mot IFK Nyköping till helgen kommer att låna KIF Örebos målvakt Linda Domberg. Det rör sig dock inte om någon normal övergång utan lånet avser bara nyköpingsmatchen. Orsaken till korttidslånet är att söderdamernas ordinarie målvakt Mimmi Paulsson-Febo kommer att vara bortrest.

Först blev bloggen lite förvånad över att man kan göra på det viset, eftersom spelarna i KIFs allsvenska trupp väl bara kan byta klubb under transferfönstren. Men eftersom Domberg bara är 17 år och det inte finns några krav att spelarna i damernas div 1-serie skall vara icke-amatörer så kan den här typen av lån genomföras även om de nog inte är så vanliga.

Söderdamerna har efter det att man beslutat sig för att lägga ner sitt andralag bara har en målvakt i truppen. Karin Andersson, som förra året satt på bänken i tvåan och stod i mål i trean, har bytt klubb till Lillån. Plan B hos söderdamerna om Mimmi inte är tillgänglig är att man låter Rebecca Johansson ta platsen, men hon behövs ju på planen också, varför möjligheten att genomföra det här lånet från KIF nog kom lägligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.