Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: En halvlek räckte

David Holm: Fyra mål på 26 minuter.

David Holm: Fyra mål på 26 minuter.

En halvlek räckte för att ÖSKs lag i U17-serien skulle fastställa tennissiffrorna 6-0, då man mötte Ljungskile SK på Ekäng. För ovanlighetens skull var det dock inte i den första halvleken som målen föll och segern säkrades utan i den andra. Fast egentligen borde det nog ha blivit några mål redan i den första halvleken, då nästan allt spel förlagets till LSKs planhalva. Men gästerna försvarade sig lågt och kompakt och de hade dessutom en reaktionssnabb och bra målvakt, som höll sitt lag kvar i matchen.

Inför andra halvlek bytte ÖSK ut samtliga tre anfallsspelare. De ordinarie startspelarna Felix Möller och David Holm hade varit krassliga under veckan och fick därför börja på bänken. Den tredje inbytingen var vänsteryttern Carl Jägerhill, som gjorde sin säsongsdebut utomhus efter den knäskada han ådrog sig under futsalsäsongen. Med David Holm, lagets speciella målskytt, på plats dröjde det inte heller särskilt länge innan ÖSK tagit ledningen. David vinklade på sitt karaktäristiska sätt in ett inspel från Joel Nilsson efter att ha varit på plan i fyra minuter.

Och mer skulle det bli. Understödd av sin riktigt spelsugna vänsterytter skarvade han in tvåan efter ytterligare fyra minuter. Trean är ett hårt skott ungefär från straffpunkten efter det att ett misslyckat skott av Andreas Klingström blivit till en perfekt passning. Carl Jägerhill gör så det fjärde helt på egen hand efter en mycket snygg prestation. Han räddade en boll från att passera sidlinjen, accelerade mot motståndarmålet, skar in mot mål och trädde slutligen in bollen vid bortre. Femman nickade David in på ett inlägg från  sin väldigt produktive vänsterytter, innan Carl själv sätter sexan på ett långskott. Carl har truppens bästa tillslag, brukar Rickard Torstensson säga och det visade han prov på vid det här tillfället. Skottet var på väg in under ribban, Ljungkiles annars så duktige målvakt fick visserligen händerna på bollen, men han förmådde inte hålla den på rätt sida mållinjen.

Ljungskile hade inte så mycket att komma med anfallsmässigt utan fick så gott som enbart koncentrera sig på sitt försvar. Några gånger kom de rätt fria i första halvlek, men deras anfall kvästes effektivt av det säkra mittbacksparet Gustav Fardelin och Isac Uddling. I slutet av andra halvlek var en av deras anfallare faktiskt helt fri med Filip Rinne i ÖSK-målet. Filip som fått stå arbetslös under stora delar av matchen kom dock snabbt ned och kunde rädda ett inte oävet skottförsök.

En helt välförtjänt seger för ÖSKarna, även om det såg rätt trögt ut under första halvek. Inbytet av David Holm och Carl Jägerhill gav ÖSK det övertag som behövdes för att även målen skulle börja komma. Rickard Torstensson var nöjd efter matchen och poängterade att man nog hade kunnat göra tre mål även i den första halvleken. Utöver målgörarna ville han även plussa för vänsterbacken Andreas Klinström och för nerlånade Joel Nilsson.

Matchfakta: Örebro SK – Ljungskile SK 6-0 (0-0)
49. 1-0 David Holm (Joel Nilsson)
53. 2-0 David Holm (Carl Jägerhill)
68. 3-0 David Holm (Andreas Klingström)
70. 4-0 Carl Jägerhill (Andreas Klingström)
71. 5-0 David Holm (Carl Jägerhill)
73. 6-0 Carl Jägerhill (Joel Nilsson)

Laguppställning:  Filip Rinne – Kevin Wester, Isac Uddling, Gustav Fardelin, Andreas Klingström – Mikael Loön (ut 46, in igen 74), Amel Rastoder (74), Joel Nilsson (74) – Ali Jaffri (46), Mohammad Arsheian (46), Oscar Olofsson(46)
Ersättare: Felix Möller (in 46, ut 70), Carl Jägerhill (46), David Holm (46), Henning Nordvall (46), Lesster Govea (70) och Rikard Hallgren (74)

Ljungskile SK: Förlust mot starka Örebro på bortaplan!

Bilder från matchen av Peter Fardelin och Bloggens utsände.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.