Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger i div 5-premiären

2012-08-25_DSC_0020_Benjamin Noorzay2

Benjamin Noorzay gjorde två mål för ÖSK Ungdom i premiärmatchen mot Nerikes Kil SK.

ÖSK Ungdom 2 (som ju egentligen skulle vara ÖSK Ungdom 1 om det inte vore för ÖSK Söder) spelade idag sin första seriematch i div 5 Norra. Motståndare var Nerikes Kil SK som för övrigt är den klubb som Dennis Fransson, truppens tränare, ansvarade för förra året. ÖSK Ungdom 2 består av spelare från årskullarna 1995 och 1996 samt spelare som inte tagit en plats i Söders A-trupp.

Det handlar med andra ord om en rätt oerfaren trupp, där 95-orna som främsta merit har en seger i div 7 förra året. Vilket var en riktigt bra prestation med tanke på förutsättningarna. Till i år har man dock kunnat ta sig upp två steg i seriesystemet tack vare att man fått möjlighet att ta över den plats som ÖSK Söder inte längre ansåg sig kunna fylla med spelare på grund av en bantad trupp.

Nerikes Kil, nedflyttade från Närkes Allsvenska sedan förra året, borde ha varit en lite väl tuff motståndare för ungdomarna. ÖSKarna kom dock ifrån matchen med en 5-1 seger i bagaget efter en kollaps från gästernas sida under den sista kvarten. Enligt förbundets rapportering var det Kil som tog ledningen i den 19 minuten. Benjamin Noorzay utjämnade på straff i den 37:e så i halvtid stod det 1-1.

I den andra halvlek gav Marcus Moore sitt lag ledningen med 2-1 i den 74:e minuten och därefter rasade det ordentligt för motståndarna. Innan matchen var slut hade Taric Benca, Benjamin Noorzay (med sitt andra) och Zack Wiberg ökat på till 5-1.

Bra jobbat grabbar, tycker Bloggen, som nästan ångrar att han inte stannade kvar för att se matchen. Men det var lite för lång tid mellan slutet på P16 och avsparken för den här.

ÖSK hade följande spelare i sin startelva (utan anspråk på någon speciell ordning): Max Bergquist, Benjamin Noorzay, Tarik Benca, Younus Hashim, Gustaf Segerström, Aryan Asadi Haredasht, Buer Ali, Ante Jälevik, lagkapten, Marcus Moore, Kenan Durakovic, Filip Jonsson

Ersättare: Zack Viberg, Gustav Wålme, Felix Calais, Hampus Borg och Diaako Maslahat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.