Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P15 Elit: Knappt och inte ens riktigt rättvist

2013-04-28_DSC_0013_Burin Jankaew

Burin Jankaew var en ständig källa till problem för motståndarförsvaret.

ÖSKs 15-åringar tog en sådan där skön seger, som inte känns riktigt rättvis och där segermålet dessutom i princip kommer på matchens sista spark. ÖSK och Motala AIF har mötts tidigare och matcherna har varit jämna. En träningsmatch på försäsongen slutade oavgjord 2-2 och det fanns en del del som tydde på att dagens möte också skulle bli oavgjord. I en på det hela taget chansfattig match var det egentligen inget av lagen som utmärkte sig så halvtidsresultatet 0-0 var helt i sin ordning sett till vad som utspelats på planen.

När Motala i andra halvlek fick sitt ledningsmål efter det att en av deras anfallare sprungit sig fri från halva plan verkade det som om gästerna skulle kunna ta med sig en trepoängare hem till Östergötland. ÖSKs spelare visade dock prov på väldigt bra moral och kunde med 10 minuter kvar utjämna till 1-1 genom Gustav Montin. När sedan matchtiden i princip var över kunde de svartvita genom Burin Jankaew säkra hemmavinsten. Burin kom före Motalas målvakt vid en utrusning och kunde snyggt chippa in vinstmålet. Detta skedde precis samtidigt som Ekängs imaginära matchur markerade att den utmätta tiden var över. Domaren var dock hygglig mot Motala och lät dem spela någon minut till för att målet inte skulle kännas alltför snöpligt. Eller så hade han av okänd anledning lagt till någon minut.

Jacob Ludéen

Jacob Ludéen

Lagets tränare Björn Juhlin var inte helt nöjd med sitt lags prestation efter matchen även om de tre poängen givetvis satt riktigt bra. ”Vi kan spela mycket bättre än så här” kommenterade han matchbilden. Plus i kanten gav han till målskytten Burin Jankaew, vänsterbacken Pontus Bergström, Hugo Ljunglövs jobb som mittback under slutforceringen samt andra halvleks målvakt Adam Nilsson. Bloggen, som inte riktigt har lärt sig det här laget än, tyckte även att mittbacken Gabriel Fernsten samt Jacob Persson på mittfältet gjorde bra insatser.

Gabriel Fernsten: Säker mittback med siktet inställt på distrikslaget.

Gabriel Fernsten: Säker mittback med siktet inställt på distrikslaget.

Lagets hemsida: ÖSK P98 Elit – Motala AIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.